A végén csaptunk le Ligetfalun (Petržalka), ahonnan három ponttal távoztunk!

A 10. fordulóban a Ligetfalu otthonából hoztuk el a három pontot, és a válogatott mérkőzések miatt szünetet a tabella második helyén töltjük.

A kezdő sípszótól támadófutball zajlott a ligetfalui műfüves pályán. Kezdetben mi veszélyeztettünk többet a hazaiak szellős védelmébe vezetett gyors ellentámadásokkal, de Leginus, Csóka és Bögi sem tudta gólra váltani a lehetőségét. Ellenfelünk főleg veszélyes távoli lövésekkel kísérletezett. A 36. percben Szabó visszagurítása után Szolgai a tizenhatoson kívülről lepte meg a hazai kapust. A második játékrészre a Ligetfalu jött ki nagyobb lelkesedéssel, akik több ígéretes lehetőséget is kidolgoztak, de Gyurákovics kapus mindannyiszor a helyén volt. Mi főleg gyors ellentámadásokkal operáltunk, az egyik ilyen után Leginus lépett meg a hazai védelem elől, de az átemelési kísérletet leszedte a hazai hálóőr. Az 54. percben egy szép egyéni akciót követően egyenlített a hazai gárda, ám az utolsó szó a miénk lett: Lukáš Szabó jobboldali beadása a csereként beállt Ferleťák fejét találta meg, aki a 90. percben eldöntötte a három pont sorsát. A 10. forduló után jön a válogatott mérkőzések miatt szünet, amelyet a tabella második helyéről várunk. Azt megelőzően viszont még szerdán kupamérkőzésen lépünk pályára az FKM Érsekújvár otthonában.

Hajrá, Somorja!
Michal Kuruc: „Természetesen boldogok vagyunk, amiért sikerült a mi javunkra fordítani a legvégén a mérkőzést. Az első félidőben a tervek szerint futballoztunk, jól kombináltunk, aktívak voltunk. A második játékrészben már kicsit kevesebbet volt nálunk a labda, elveszítettük a párharcokat, nem voltak meg a támadás és a védekezés közötti átmenetek. Az ellenfélnek nem volt vesztenivalója, néha kockázatosan játszott, ami azonban sikerült is nekik és veszélyesek voltak. Ezért olyan labdarúgókat cseréltünk be, akiknek a feladatuk a labda megtartása és a támadójáték felpezsdítése volt. Örülök, hogy a csereként beállt Jano Ferleťák lett a nyerőember, az ő góljának köszönhetően távozunk három ponttal. Boldogok vagyunk, mert egy ilyen fiatal csapattal ennyire jól állni a táblázaton kisebbfajta csodát jelent. Viszont tanulunk, örülünk a részsikereknek, de megyünk tovább, szeretnénk folyamatosan javulni.”
FC Ligetfalu – ŠTK Somorja 1:2 (0:1)
Gólszerzők: 54. Spáčil - 36. Szolgai, 90. Ferleťák
Sárga lapok:Kuník, Lásik – Bögi, Ferleťák
Játékvezetők: Marhefka – Vass, Železňák
ŠTK Somorja: Gyurákovics – Kachút, Marić-Bjekić, Bahi, Yarosh (57. Pančík) – Badjie, Szolgai (73. Dobranskyi), Szabó – Csóka (85. Ferleťák), Leginus (85. Owusu), Bögi
Autor: Klub
Sdielať článok

Az STK Somorja játékosai az ifjúsági válogatottakban

A szlovák válogatott ifjúsági utánpótlás-csapataiba az STK Somorja több futballistája is meghívót kapott.

A mužstvo

Z nášho fanshopu