Michal Kuruc befejezte az ŠTK kispadján

Két év után a felek megegyeztek a közös szerződésbontásban.

Új vezetőedzővel vágunk neki az új esztendőnek azt követően, hogy a klubvezetés megegyezett az eddigi trénerrel, Michal Kuruccal a szerződésének felbontásáról. A negyvenegy éves edző 2021 elején érkezett a klubhoz, amikor is Ján Blaháčot váltotta. A 2020/21-es szezon fennmaradó részében kiváló eredményeket ért el, amelyek a közvetlenül a kiesőzóna felett tanyázó együttesünket egészen a hatodik helyig repítették. A következő idényben majdnem sikerült megismételnünk a klubtörténet legjobb helyezését: akkor Michal Kuruc irányításával a hetedik helyen végeztünk. A jelenlegi évad őszi felét követően ugyanúgy a hatodik helyen állnak a védencei, 17 forduló alatt 26 pontot szerezve. A csapat ráadásul a klubtörténelem során első alkalommal jutott be a Slovnaft Cup negyeddöntőjébe.

„Kuruc vezetőedző remek munkát végzett a klubban, két év alatt játékban és eredményességben is fejlesztette a csapatot. A játékosok az ő irányítása alatt abszolvált két esztendőben képesek voltak tartani egy bizonyos eredményességi szintet, a jelenlegi szezonban pedig megismételtük a hatodik-hetedik helyezésünket. Az ő vezetése alatt több játékos is szintet lépett, ami a projektünk lényege. Két év után azonban arra az elhatározásra jutottunk közösen, hogy elválnak az útjaink. Szeretnék köszönetet mondani a vezetőedzőnek a klub és a projektünk érdekében elvégzett munkájáért” jelentette be Horváth Csaba sportigazgató.
A már január 9-én kezdődő téli felkészülésnek azonban nem vezetőedző nélkül vágunk neki. Már az elkövetkező napokban nyilvánosságra hozzuk az ŠTK új trénerének a nevét.
Hajrá, Somorja!
Autor: Klub
Sdielať článok

Az STK Somorja játékosai az ifjúsági válogatottakban

A szlovák válogatott ifjúsági utánpótlás-csapataiba az STK Somorja több futballistája is meghívót kapott.

A mužstvo

Z nášho fanshopu