A hazai mérkőzés forgatókönyvének megismétlésének céljával utazunk a listavezető otthonába

A 19. fordulóban a másodosztály éllovasa, az FC Tatran Sároseperjes otthonába utazunk.

Mindössze csak valamivel több, mint 24 óráig lehetett téma az öltözőben a Slovan elleni kupameccs. Péntek reggel már a Pomléban gyűlt össze a Juraj Ančic vezetőedző által irányított csapat a meccselőtti gyakorlásra a Licsérdre (Ličartovce) való indulást megelőzően, ahol szombaton 14:00 órai kezdettel a sároseperjesi Tatran ellen lép pályára az ŠTK Somorja. A sároseperjesiek elképesztő sorozatba kezdtek az ősszel, amely során a tabella utolsó helyéről egészen az elsőre ugrottak fel, emellett pedig a Slovnaft Cup negyeddöntőjébe is bejutottak. A honi kupasorozatban már három nap múlva, március 7-én hazai pályán fogadják az AS Trencsént. A parádés széria, amely során 16 győzelem mellett mindössze két vereséget szenvedtek, pont az ellenünk való összecsapásuk után indult. A 4. fordulóban 3:0-ra győztük le az újoncot Leginus, Owusu és Csóka találatainak köszönhetően.

A Tatran játékoskeretében nem mentek végbe számottevő változások a télen. Petruš vezetőedző gárdájának a magja együtt maradt, csak a kapusposzton történt csere, a támadósorba pedig a lengyel támadó, Sokol jött a bajnokság legeredményesebb futballistája, Jozef Dolný támogatására. A Sároseperjes ezért a tavaszi nyitófordulóban is ott folytatta, ahol az ősszel abbahagyta: 2:0 arányban győzte le a Homonna (Humenné) csapatát.
A mi oldalunkon ellenben több változtatásra is sor kerül a két csapat első egymás elleni meccséhez képest. Dmytro Dobranskyi sérült és Leginus, Trnovský és Demjanovič – tehát olyan játékosok, akik a váltakozó pályára lépési lehetőségnek köszönhetően szerepet kaptak az augusztusi összecsapáson – sem utaztak el az együttessel. Adrián Mojžiš és olyan játékosok érkeztek a csapathoz, akiket a keret tagjaiként mutattunk be.
A személyi változások ellenére a játékstílusunkon semmit sem akarunk változtatni. „Azt szeretnénk, hogy a Slovan ellen mutatott játék legyen az alap számunkra. Akár a Slovan, a Sároseperjes vagy a következő hazai ellenfelünk, a Pohronie ellen is lépünk pályára, aktívan, magas letámadással, gyorsan és előrefele akarunk futballozni” nyilatkozta Juraj Ančic.
A hazai gárda a szezon során odahaza mindössze két alkalommal szenvedett vereséget, méghozzá a Komáromtól és a Miavától. Csapatunk idegenben 4 győzelmet aratott és 1 döntetlent ért el 9 meccsen. Fordítsuk át győztes számokba ezt a mérleget!
Hajrá, Somorja!
Autor: Klub
Sdielať článok

Az STK Somorja játékosai az ifjúsági válogatottakban

A szlovák válogatott ifjúsági utánpótlás-csapataiba az STK Somorja több futballistája is meghívót kapott.

A mužstvo

Z nášho fanshopu