Az ŠTK Somorja U19-es csapata két komoly presztízsű tornán vesz részt

Klubunk idősebb ifijei a nyári felkészülés keretén belül egy csehországi és dunaszerdahelyi tornán kiváló csapatokkal mérkőzhetnek meg.

Az ŠTK Somorja idősebb ificsapata befejezte az első felkészülési hetét. Azt követően, hogy a legutóbbi szezonban történelmi bajnoki címet szereztek srácaink az idősebb ifik II. ligájában, az új idényre egészen más összetételben készülnek fel. Több játékos is kiöregedett az ifjúsági korosztályból, mások csatlakoztak az A-csapat felkészüléséhez, ezért az ificsapatban nem számolhat velük Pavol Gregora vezetőedző.

Ami az ifjúsági és az A-csapat közti átmentet illeti, az ŠTK Somorja a legsikeresebb évét tudhatja maga mögött e tekintetben. A felnőttek jelenleg is zajló felkészülésében hét ifistánk is részt vesz (Jurička, Polniš, Benko, Füle, Suvák, Kudláč, Horváth), közülük ötnek pedig már professzionális szerződése is van a klubbal.
Pavol Gregora számára ezért is jelent majd komoly kihívást úgy összerakni a gárdát, hogy az ismét a legkomolyabb célokért szállhasson harcba, egyúttal pedig újabb futballistákat neveljen ki az A-csapat számára. A következő idényre való felkészülésben két, rendkívül minőségi csapatokat magába foglaló torna is segíti az együttest, amelyeken az elkövetkező hetekben vesz részt az idősebb ificsapatunk. Immár ezen a héten a csehországi Teplicébe utaznak, ahol a František Hrdlička Emléktornán az FK Teplice, a Wisla Krakkó, a Diósgyőr vagy a szlovákiai Spartak Nagyszombat vagy az FK Železiarne Zólyombrézó (Podbrezová) társaságában lépnek pályára.
Egy héttel később a MOL Kukkonia Cup 2023 vár rájuk, amelyen a csoportbeli ellenfeleken (ETO Győr, Kisvárda és a román Csíkszereda) kívül a DAC, a Topolya (Szerbia), a Puskás Akadémia és az Eszék (Horvátország) korosztályos csapatai is részt vesznek.
„Tényleg színvonalas megmérettetések várnak ránk az egyes országok élvonalbeli csapatai ellen. Ez is bizonyítéka az ifjúsági szinten elvégzett munkánk növekvő minőségének, hiszen mindkét tornán mi leszünk az egyetlen másodosztályú résztvevő Szlovákiából. Ami a gárda összetételét illeti, örülünk, hogy sok srácunk feljutott az A-csapathoz. Ezért csináljuk ezt az egészet, egyúttal pedig keressük az őket helyettesíteni képes futballistákat. Bízom benne, hogy nemcsak ez a két torna, hanem a felkészülés hátralevő része is produktív lesz és ismét rálelünk arra a csapatszellemre, amely egészen a bajnoki címig repített minket a tavalyi idényben” jegyezte meg a felkészülés margójára Pavol Gregora.
Autor: Klub
Sdielať článok

Az STK Somorja játékosai az ifjúsági válogatottakban

A szlovák válogatott ifjúsági utánpótlás-csapataiba az STK Somorja több futballistája is meghívót kapott.

A mužstvo

Z nášho fanshopu