Franck Bahi kölcsönben Nagymihályban

A 23 éves bal lábas védő a szlovák élvonalban is kipróbálhatja magát.

Az ŠTK Somorja újabb játékosa a Niké ligában. A Guineából származó Henry Franck Bahi, aki tizennyolc éves kora óta futballozik Európában, és aki 2021 nyarán érkezett Somorjába a belga Gent csapatától, a teljesítményével kiharcolt egy átigazolást az MFK Zemplín Nagymihály (Michalovce) együtteséhez. Bahi az ország keleti felében a következő év májusáig kölcsönben szerepel.

„Franck egy nagyon hálás típusú hátvéd, aki két somorjai esztendő alatt megmutatta, hogy felkészült a szintlépésre. A felkészülést partnerklubunknál, a DAC-nál kezdte, mi pedig az anyaegyesületeként abban voltunk érdekeltek, hogy folyamatos játéklehetőséget kapjon az élvonalban, ezért egyeztünk meg a Nagymihály csapatával. Bízunk benne, hogy Franck ezzel az átigazolással bizonyítja, hogy Somorjáról is be lehet kerülni a szlovák első ligába és talán még messzebbre is” kommentálta a vendégjátékot az ŠTK sportigazgatója, Horváth Csaba.
Henry Franck Bahi eddig 54 tétmérkőzést abszolvált klubunk színeiben, ezeken három gólt szerzett. A múltban az ifjúsági korosztályokban képviselte hazáját és nem titkolt célja, hogy Guinea felnőtt válogatottjába is bekerüljön. Sok sikert ehhez, Franck.
Hajrá, Somorja!
Autor: Klub
Sdielať článok

Az STK Somorja játékosai az ifjúsági válogatottakban

A szlovák válogatott ifjúsági utánpótlás-csapataiba az STK Somorja több futballistája is meghívót kapott.

A mužstvo

Z nášho fanshopu