Vágbesztercére (Považská Bystrica) másodosztályú szezon nyitányán

A tavalyi tabellaszomszéd otthonában kezdi meg szereplését az STK Somorja együttese a 2023/24-es szezonban.

Hat felkészülési találkozó, kilenc távozó, tíz érkező és egy nagy elhatározás az idény elején. Ezek a nyári felkészülés számai, amelyet az elmúlt hat hétben hazai környezetben abszolvált az STK Somorja. „A felkészülési időszaknak nagyobb számú játékossal vágtunk neki, a somorjai ificsapat és a DAC akadémistái is lehetőséget kaptak. A keret összetétele folyamatosan alakult, érkezett néhány új futballista, akikkel a rendszerünk és a játékstílusunk elsajátításán dolgoztunk, amellyel futballozni szeretnénk. Az eredmények talán nem voltak ideálisak, de a Vasas elleni találkozó kivételével, amivel nem voltak elégedett, a csapat játéka jó volt. A felkészülés a Trencsén elleni mérkőzéssel csúcsosodott ki, amelyen több mint egyenlő ellenfelei voltunk az élvonalbeli gárdának” összegezte röviden a most zárult felkészülési időszakot Juraj Ančic vezetőedző. A tréner az edzések során legalább a csapat felét új vagy régi-új játékosokkal frissítette fel. Távoztak a kapusok, akik a tavalyi idényben a legtöbb alkalommal léptek pályára, az egyik kulcsemberünk, a védő Bahi is az élvonalban kötött ki, Yarosh, aki a társa volt a védelemben, pedig a cseh első ligába szerződött. „A projektónk célja pont az, hogy képesek legyünk Somorjáról a magasabb osztályokba juttatni a futballistáinkat és a tény, hogy sikerült a srácoknak a szintlépés, a mi munkánkat is dicséri. A távozók helyére új, tehetséges labdarúgók érkeztek, akikkel dolgozni akarunk és fejleszteni őket a teljesítményük szempontjából” értékelte a játékoskeretben bekövetkező mozgásokat az STK vezetőedzője. A jelenlegi keretben 2 kapus és 21 mezőnyjátékos található. „Nem gondolom, hogy még bővülni fog a keret, elégedettek vagyunk az összetétellel. Mindegyik posztra több lehetőség áll a rendelkezésemre, ráadásul partnerklubunkból, a DAC-ból is érkezhetnek futballisták. A keret versenyképes és bízom benne, hogy ennek meglesz az eredménye is” tette hozzá az esetleges igazolások margójára Ančic edző. Védencei főleg magyarországi ellenfelekkel találkoztak a felkészülés során. A 6 mérkőzésen 2 győzelem és 4 vereség a mérleg – az utolsót a Trencsén ellen szenvedtük el egy szoros meccsen. „Ahogy azt említettem, a kezdés tipikus felkészülés eleji volt. A játékstílusunk nem egyszerű, a futballistáknak hozzá kell szokniuk, hinniük kell benne. Minden mérkőzéssel, minden edzéssel látható volt a fejlődés, így bízom benne, hogy jól indítjuk a bajnokságot. Szeretnénk jól rajtolni, mert a mezőny rendkívül kiegyenlített és biztosan könnyebb lesz a dolgunk, ha játékban és eredményességben is sikeresek leszünk” egészítette ki Juraj Ančic.

Kezdésképpen az a Vágbeszterce vár ránk, amely ugyanannyi pontot szerzett a tavalyi idényben, mint mi, sőt a gólarányuk is jobb volt, így csak az egymás elleni mérkőzések pozitív mérlegének köszönhetően előztük meg őket a tabellán. Bár a vágbeszterceiek elveszítették a csapatkapitányukat, Demjant, továbbá Ďungelt, Gubát vagy Nagy Tamást, aki pont hozzánk igazolt, a tavalyi újonc kerete olyan érdekes nevekkel bővült, mint Václav (Szakolca – Skalica), Mihálek (Récse – Rača), Kováč (Récse) vagy Pagáč (Máriatölgyes – Dubnica). „Egy tapasztalt együttes vár ránk, amely a tavalyi idényben a tabella közepén mozgott. Főleg a támadósorban vannak minőségi futballistái, a legutóbbi évadban övék volt a harmadik leggólerősebb csapat, idén pedig főleg a védelembe érkeztek erősítések. Azt várom, hogy mi birtokoljuk majd többet a labdát, az ellenfél pedig visszahúzódik és várja a gyors ellentámadások lehetőségét. Ha a saját játékunkat nyújtjuk, győzünk” mondta a mérkőzést megelőzően Nagy Tamás, aki a tavalyi idényben a Vágbeszterce futballistája volt. Az otthonukban igyekezni fogunk megismételni a legutóbbi szezonban aratott sikert, amelyen a meccs legvégén fordítottunk. Ilyen határozottságre lesz szükség a mai összecsapáson is, amellyel megkezdjük szereplésünket a második liga új szezonjában. Szurkoljanak nekünk.
Hajrá, Somorja!

Távozók: Michal Trnovský (Dukla BB-vendégjáték), Gyurákovics Erik (DAC-vendégjáték), Adrián Lehotský (Tatran LM), Henry Franck Bahi (Nagymihály-vendégjáték), Hassim Badjie (letelt a DAC-tól való vendégjátéka), Mykola Yarosh (Mladá Boleslav), Bögi Ferenc (letelt a DAC-tól való vendégjátéka), Csóka Bálint (Győr), Naphthalene Frank Appiah (Tatran LM)
Érkezők: Horváth Attila (DAC), Damián Kachút (kölcsönbe a DAC-ból), Šimon Kozák (FC Petržalka-Ligetfalu), Szolgai Bálint (DAC), Jakub Čunta (FK Pohronie), Nagy Tamás (FC Petržalka), Mikuláš Demjanovič (kölcsönbe a DAC-ból), Botló L. (DAC), Stanislav Olejník (Spartak Nagyszombat), Tarcsi Róbert (DAC)
Az STK Somorja játékoskerete a 2023/24-es szezon előtt
Kapusok: Horváth Attila, Matej Jurička
Hátvédek: Damián Kachút, Juraj Pančík, Draško Marić-Bjekić, Šimon Kozák, Szolgai Bálint, Dmytro Dobranskyi, Martin Polniš, Jakub Čunta
Középpályások: Aldo Baéz, Nagy Péter, Nagy Tamás, Mikuláš Demjanovič, Lukáš Szabó
Szélsők: Lukas Leginus, Bright Owusu, Ján Ferleťák, David Kudláč, Botló László
Támadók: Stanislav Olejník, Tarcsi Róbert, Horváth Patrik
Edzői stáb: Juraj Ančic (vezetőedző), Erik Laco (asszisztens), Juraj Baláž (kapusedző), Hazi Bence (erőnléti edző), Csölle Roland (csapatvezető), Richard Csabi (csapatorvos), Szabó Krisztián (fizikoterapeuta)

A felkészülési mérkőzések eredményei:
Szombathelyi Haladás – STK Somorja 2:1 (gólszerző: Tarcsi)
ETO Győr – STK Somorja 3:0
Mosonmagyaróvár – STK Somorja 0:3 (gólszerzők: Tarcsi, Marić-Bjekić, Nagy T.)
Vasas – STK Somorja 5:0
STK Somorja – Dorogi FC 3:1 (gólszerzők: Demjanovič, Leginus, Tarcsi)
STK Somorja – AS Trencsén 3:4 (gólszerzők: Záhradník, Čunta, Tarcsi)
Autor: Klub
Sdielať článok

Az STK Somorja játékosai az ifjúsági válogatottakban

A szlovák válogatott ifjúsági utánpótlás-csapataiba az STK Somorja több futballistája is meghívót kapott.

A mužstvo

Z nášho fanshopu