Pontosztozkodás Vágbesztercén

Az új idény első fordulójában idegenben 2:2-es döntetlent ért el az STK Somorja.

A kezdő sípszótól nyilvánvaló volt, hogy a szezon első mérkőzése zajlik. Mindkét oldalon pontatlanságokat láthattunk, az első percekben egyik gárda sem erőltette a támadásokat. Negyedóra után azonban a hazaiak vették át a játék irányítását és veszélyesebben futballoztak. Félóra elteltével a vezetést is megszerezték: a tavalyi idény legeredményesebb vágbesztercei futballistája, Zuziak volt eredményes. Csapatunkat kicsit meglepte a bekapott gól, a hazaiak továbbra is támadásban maradtak. Részünkről Olejník hagyta ki a legnagyobb helyzetet, akinek Szolgai kiugratása után nem volt jó az első labdaérintése az ellenfél kapusával szemben állva. Az első félidő hátralevő részében is a hazai együttes volt az aktívabb, ennek ellenére csapatunk még a szünetig megszerezte az egyenlítő találatát. Az első játékrész utolsó percében Leginus harcolt ki szögletet, amit Nagy Péter végzett el, aki a megállíthatatlan Čunta fejét találta meg.

A második negyvenöt percet is góllal kezdtük: Leginus kihasználta Kucharčík megingását és egy szólót követően mattolta a hazaiak kapusát. A jól megtermett Kucharčík két perccel később javította a hibáját, egy szögletet követően 2:2-re alakította az állást. A 68. percben Szolgai Máté tüzelt veszélyesen a tizenhatoson kívülről, a bal lábas lövése mindössze pár centivel tévesztett célt. A második félidőben mi voltunk aktívabbak és a 79. percben közel jártunk a gólhoz: Pančík húzott el a balszélen, a lövés helyett a csereként beállt Tarcsit kereste, akinek fél lépés hiányzott a találathoz. Az utolsó minutumokban is majdnem sikerült betalálnunk. Először a hazai kapus hibáját Boltó használta ki, aki kipiszkálta a labdát, de a hálóőr egy „narancssárga” lapot érő közbelépést követően megakadályozta a gólhelyzetet. A 88. percben Baéz beadása után Marić-Bjekić a léc alá tartó fejesét Teplan szedte ki. Nem sikerült döntésre vinnünk a dolgot, és bár a második félidőben sokkal közelebb voltunk a győztes találathoz, egy ponttal távozunk Vágbesztercéről.
Juraj Ančic: „Lazábban kezdtük a találkozót, mintha nem tudatosítottuk volna, hogy tétmérkőzésről van szó. Az ellenfél agresszíven, de tisztán futballozott, letámadott minket, mindent középen akartunk végigvinni, amire azonban felkészültek a hazaiak. A második játékrészben mindkét szélt elkezdtük használni, a saját oldalunkra fordítottuk a meccs menetét és a lefújás előtt megszerezhettük volna a győztes gólt, de talán megérdemelt döntetlen született.”
MŠK Vágbeszterce – STK Somorja 2:2 (1:1)
Gólszerzők: 30. Zuziak, 49. Kucharčík – 45. Čunta, 47. Leginus
Sárga lapok: Gerebenits, Teplan, Václav, Zemko - Čunta, Urblík, Pančík, Kachút,
Gyurákovics – Pančík, Marić-Bjekić, Urblík, Čunta (75. Kachút) – Nagy P., Szolgai M. (81. Baéz), Szabó
(62.Demjanovič) – Owusu (62. Botló), Olejník (75. Tarcsi), Leginus


Autor: Klub
Sdielať článok

Az STK Somorja játékosai az ifjúsági válogatottakban

A szlovák válogatott ifjúsági utánpótlás-csapataiba az STK Somorja több futballistája is meghívót kapott.

A mužstvo

Z nášho fanshopu