A második hazai mérkőzés a ligetfalui (Petržalka) tabellaszomszéd ellen

Augusztus 20-án, vasárnap a 4. forduló keretén belül 10:30-tól a regionális és tabellaszomszédunkat, az FC Ligetfalut fogadjuk.

Csapatunk öltözőjében egész héten érezhető volt, hogy oldottabb hangulat uralkodott az idei szezonbeli első győzelmünk megszerzését követően, amelyet múlt héten a Slavoj Tőketerebes (Trebišov) otthonában szereztünk meg, amikor is hátrányból sikerült 2:1-re fordítanunk. Az edzők és a játékosok is egyetértettek abban, hogy a sikernek köszönhetően a Ligetfalu elleni találkozóra való felkészülés is jobb hangulatban telt. A győzelmi sorozatot a szezon újabb minicéljának elérésének alkalmából akarjuk folytatni – be szeretnénk gyűjteni az idény első hazai három pontját.

Ennek az útjában a hagyományos másodosztályú ellenfelünk, az FC Ligetfalu áll. Michal Kuruc játékoskeretében a nyári felkészülés során alapos változások történtek, a csapatban több tapasztalt futballista is távozott, többek között Piroska és a gólvágó Harba. A fiatalabb és nemzetközibb együttes a szezon eddigi menete során mindössze egy gólt kapott: az előző, 3. fordulóban a miavai Spartak vette be a kapujukat. Azt megelőzően a klub megalakulásának a 125. évfordulóján odahaza 2:0-ra legyőzték a Pohronie gárdáját és a kis pozsonyi rangadón gólnélküli döntetlent értek el a Slovan juniorcsapatával. Négy ponttal így mindössze a jobb gólarányuknak köszönhetően előzik meg csapatunkat.
„Ellenfelünk elég komoly változásokon ment keresztül. Az első mérkőzéseik azt mutatják, hogy erősítettek, három meccsen mindössze egy gólt kaptak. Viszont mi csak saját magunkra összpontosítunk, tudjuk, hogy képesek vagyunk helyzetekbe kerülni, tudunk gólokat lőni, ezért bízom benne, hogy képesek leszünk áttörni a ligetfalui védelmet és otthon tartjuk a három pontot” nyilatkozta a találkozó előtt Šimon Kozák, aki a legutóbbi szezont éppen a Ligetfalu csapatánál töltötte.
Az idény előtt természetesen a mi csapatunk háza táján is végbementek változások. A mérkőzés előtt a keret mindegyik tagja egészséges. „Ez alól csak a hosszabb ideje sérült Dobranskyi a kivétel, a többiek egészségesek” árulta el Erik Laco segédedző, akit a találkozó előtt arról kérdeztünk, ezúttal mivel készülünk a pozsonyiak ellen. „Mindegyik ellenfelünket feltérképezzük, nemcsak a Ligetfalut. Így ebben az esetben is felmértük az ellenfelünket, tudjuk, mivel rukkolnak ki és erre igyekeztünk a srácokat is felkészíteni. Igyekezni fogunk ugyanazt folytatni, ami Tőketerebesen sikerre vezetett minket: a csapatszellemet és az arra való összpontosítást, hogy a kulcspillanatokban a megfelelő döntéseket hozzuk, hiszen Tőketerebesen is érvényes volt, hogy ha megcsináljuk azokat, akkor megmutatkozik a nagyobb játéktudásunk.”
A Ligetfalu elleni mérkőzés 10:30-kor kezdődik. A kísérőprogram, amely keretén belül a félidei szünetben fellép a somorjai Grandees tánccsoport, lesz ugrálóvár, arcfestés vagy meccs utáni autogramosztás, már 9:30 órakor indul.
Hajrá, Somorja!
Autor: Klub
Sdielať článok

Az STK Somorja játékosai az ifjúsági válogatottakban

A szlovák válogatott ifjúsági utánpótlás-csapataiba az STK Somorja több futballistája is meghívót kapott.

A mužstvo

Z nášho fanshopu