Professzionális futballista volt, az Amerikai Egyesült Államokban is dolgozott. Bemutatjuk az új erőnléti edzőnket.

A szezont megelőzően nem csak a játékoskeretben mentek végbe személyi változások. Michal Lacena erőnléti edzőt egy magyar szakember, Házi Bence váltotta. Az ő munkáját például a mérkőzések utáni statisztikai adatokban láthatják viszont.

„Nemrég még az Egyesült Államokban dolgoztam, a Magyarországra való hazatérésem után magánpraxist nyitottam. Ott hallottam először a DAC és az STK Somorja projektjéről. Két-három hónapig zajlottak a megbeszélések és boldog vagyok, hogy a projekt részesévé válhattam” nyilatkozott az edző az együttműködés kezdeteiről.

Annak ellenére, hogy még csak 31 esztendős, már viszonylag sok mindent megélt. Azt megelőzően, hogy az Egyesült Államokban dolgozott volna, maga is professzionális labdarúgó volt. „A Kaposvár akadémiáján nevelkedtem, ahol az első és a második csapatban is futballoztam, sőt az ifjúsági korosztályos válogatottba is bekerültem. Sajnos több sérülésem is volt, a tizedik műtétem után elkezdtem fizikoterápiát és erőnléti edzőnek tanulni, hogy segíthessek magamon. Ehhez azonban már túl késő volt, ezért úgy döntöttem, arra összpontosítok, hogy segíthessek más játékosoknak elkerülni az enyémhez hasonló sorsot” árulta el Bence.
A szavai alapján kellemes környezetet talált Somorján. Hogyan látja az egész projektet? „Úgy gondolom, ez egy remek lehetőséget biztosít a fiatal labdarúgók számára, hogy a magasabb szintű bajnokságokba jussanak. Kiválóak az első benyomásaim. Ami a munkámat illeti, természetesen itt is – akárcsak máshol – igyekszem valami sajátságost, valami újat hozni, de az elődjeim is remek munkát végeztek a csapattal, amelyet folytatni szeretnék. Én is igyekszem hozzájárulni ahhoz, hogy a futballisták fejlődjenek és hogy a projekt eredményes legyen.”
Isten hozott, Bence!
Autor: Klub
Sdielať článok

Zemko és Krivokapić is bemutatkozott a Somorja színeiben

Licsérden (Ličartovce) nem szerezhettünk pontot, és nem is szereztünk. Viszont a kezdőcsapatunkban bemutatkozott két fiatal felhívta magára a figyelmet.

A mužstvo

Z nášho fanshopu