Richard Benko a magyarországi Kisvárdához igazol

A még csak 18 éves védekező mindenes, Richard Benko a teljesítményével felkeltette az ismert magyar klub érdeklődését, amely le is igazolta futballistánkat.

Az utánpótlás-nevelésünk újabb sikere. A múlt idényben Pavol Gregora vezetőedző szúrta ki az akkor még 17 esztendős középső védőt/védekező középpályást, aki már ifjúsági korban a felnőttek között szerepelt az alacsonyabb osztályú magyar bajnokságokban. Ezt követően Somorjára igazolt, ahol néhány hónap alatt az STK sikeres ificsapatának az oszlopos tagja lett. A nemzetközi tornákon is kitűnt, Angliában úgy beszéltek róla, mint a szlovák Casermiróról, a MOL Kukkonia Cup-on több magyarországi klub érdeklődését is felkeltette. Többek között a Kisvárdáét is, amely végül megnyerte a tehetséges labdarúgóért folyó harcot. „Örülünk, hogy az ifistáink felhívják magukra a figyelmet. Azt követően, hogy Dávid Kudláč vagy Martin Polniš kiharcolták helyüket az A-csapatban és hogy Matej Juríčka Zólyombrézóba igazolt, Richard távozása egyújabb bizonyítéka az ifjúsági korosztályos csapatainknál jól végzett munkának. Bízom benne, hogy a következő idényekben is átélünk majd hasonló sikereket” kommentálta az átigazolást Horváth Csaba sportigazgató. Richardnak köszönjük a Somorján végzett munkáját és szorítunk neki a további fejlődésében.

Hajrá, Somorja!


Autor: Klub
Sdielať článok

Begyűjteni a három pontot az újonc ellen

A 22. fordulóban szokatlan időpontban, 3.30-én, 15:00 órai kezdettel fogadjuk a MONACObet Liga sereghajtóját, az FK Iglót (Spišská Nová Ves).

A mužstvo

Z nášho fanshopu