A Homonna (Humenné) ellen megtörni a rossz sorozatot

Az előző két másodosztályú mérkőzésen mutatott nem túl jó teljesítmények és eredmények után végre szeretnénk megtörni a rosszul sikerült idénykezdetet.

Nem hunyjuk be a szemünket a legutóbbi két találkozón elért eredmények láttán. A Ligetfalu (Petržalka) elleni hazai és az alsókubini (Dolný Kubín) vereség, ahol több mint egy félidőt emberhátrányban futballoztunk, bizonyosan nem dobogtatták meg a somorjai szurkolók szívét. Hasonlóan sikertelen időszakot már hosszú ideje nem éltünk át. Ennek ellenére a hét folyamán a Homonna elleni hazai mérkőzésre készülvén a csapat meg akar küzdeni a jelenlegi helyzettel, amelyben vagyunk. Öt találkozó, mindössze négy pont és főleg a hazai összecsapások, amelyeken még pontot sem szereztünk 2:12-es gólarány mellett, jelentik a motivációt futballistáink számára, hogy elhozzák az eredményességet. „Közösen győzedelmeskedünk, de a vereségeket is közösen szenvedjük el. Közösen, csapatként úgy döntöttünk, hogy megpróbáljuk visszaszerezni a szurkolók szimpátiáját. Elsőként úgy, hogy azzal hívjuk meg őket a vasárnapi összecsapásra, hogy a belépőt mi, játékosok fizetjük meg, második lépésként pedig a javuló teljesítményünkkel és az eredményeinkkel, amelyek ismét visszavezetnek minket a jó útra” mondta a meccs előtt az egyik legrutinosabb labdarúgónk, Lukáš Szabó.

A múlt hetet így azzal töltötte a játékoskeret, az edzői stáb és a klubvezetés, hogy magyarázatot találjanak a jelenlegi bonyolult helyzetre, amelyben vagyunk. „A legutóbbi forduló után tiszta vizet kellett öntenünk a pohárba és elmondani, hol tartunk. A mentális oldalra is figyelmet fordítottunk, hogy elmagyarázzuk a játékosoknak: még ha a mérkőzéseken nem is sikerül minden a terv szerint, nem szabad elhagyniuk magukat, tovább kell küzdeniük. A legutóbbi összecsapásokon már túl gyakran volt rövidzárlatunk ebben a tekintetben. Igyekeztünk pozitívabb hangulatot teremteni, tompítani a nyomást, amely a saját botlásaink miatt nehezedik ránk. Tisztában vagyunk vele, hogy minőségi a játékoskeretünk, csak felszabadultabban kell futballoznunk, hogy ezt meg is tudjuk mutatni. Határozott célunk, hogy a negatív sorozatot már a Homonna elleni legközelebbi találkozón megtörjük” nyilatkozta a Homonna elleni összecsapást megelőzően Juraj Ančic vezetőedző.
Legközelebbi ellenfelünk szintén nincs ideális helyzetben, hiszen az idény eddigi menete során mindössze három pontot gyűjtött, az egymás elleni meccsek alatt azonban többször is bizonyította, hogy kellemetlen stílusú gárda, amely a fizikai erőre építő játékával képes megnehezíteni az ellenfelek életét. A Pomléban megrendezett vasárnapi összecsapás arról is szól majd, hogy melyik együttes lesz jobban fejben felkészülve a várhatóan ideges hangulatú mérkőzésre. Nem a szavak, hanem a pályán történtek képesek visszaadni a pozitív somorjai futballélményt, így küzdjünk meg ezért. Egy csapat vagyunk! Hajrá, Somorja!


Autor: Klub
Sdielať článok

Az STK Somorja játékosai az ifjúsági válogatottakban

A szlovák válogatott ifjúsági utánpótlás-csapataiba az STK Somorja több futballistája is meghívót kapott.

A mužstvo

Z nášho fanshopu