Három pontért zajló csata a Szepességben az újonccal

Megtörni a balszerencsés mérkőzések sorozatát és végre három pontot szerezni. A legközelebbi összecsapás célkitűzése, amelyen az Igló (Spišská Nová Ves) otthonában lépünk pályára, egyértelmű. Az újonc elleni találkozó a karakterek csatájáról is szól majd.

A klubvezetés által az átigazolási időszak utolsó napján szerzett két erősítéssel, de négy olyan játékos hiányában, akik a Homonna elleni mérkőzésen lehetőséget kaptak. Ilyen összetételben utaztak el az STK Somorja futballistái pénteken Iglóba, ahol szombaton 15:00 órai kezdettel a hazai FK-val csapnak össze.

Az említett új igazolások, a mali Bandiougou Diallo és a magyar szélső, Hanzli Péter egyaránt a támadósorba érkeztek. Nagy Péter a Homonna ellen kényszerűségből volt kénytelen cserét kérni, továbbá rajta kívül a válogatottbeli kötelezettségeit teljesítő Stanislav Olejník, Szolgai Máté és Zoran Záhradník hármas is hiányzik.
„Elmondható, hogy a játékoskeretünk jelenleg tényleg eléggé bő, a mérkőzések rotációja és az edzések során a harminchoz közelítő számú futballistával számolunk – legyen szó a saját keretünk labdarúgóiról, a váltakozó pályára lépési lehetőségűekről vagy a kezdőcsapatba bekerülő ifikről, így képesek vagyunk kezelni ennyi hiányzót” mutatott rá Juraj Ančic vezetőedző.
Szombaton egy olyan ellenféllel találkozunk, amely még nem szerzett pontot, de a legutóbbi meccsükön csak másodpercek választották el őket az első pontjuktól Miaván. A Sároseperjessel, a Komárommal, a Zsolnával és a Pohronie csapatával is szoros találkozókat vívtak.
„A táblázatbeli helyezésük és a pontmennyiségük semmiképpen sem áll egyenes arányban azzal, amit a videóelemzések során láttunk. Van néhány ügyes futballistájuk, jók a pontrúgásaik, viszonylag sok ember jár ki a hazai mérkőzéseikre, így semmiképpen sem vár ránk olyan könnyű összecsapás a Szepességben, mint amilyennek első ránézésre tűnik” folytatta Juraj Ančic.
A játékos-edző Marek Janečka és a csapatkapitány Kamil Zekucia által vezetett együttes több fiatal tehetséggel rendelkezik, mint például az idei szezon legfiatalabb gólszerzője, Smorada, de van kolumbiai, nigériai, ukrán vagy francia idegenlégiósuk is.
A mérkőzést 15:00 órai kezdettel a JOJ Šport csatorna közvetíti élőben.
Hajrá, Somorja!


Autor: Klub
Sdielať článok

Az STK Somorja játékosai az ifjúsági válogatottakban

A szlovák válogatott ifjúsági utánpótlás-csapataiba az STK Somorja több futballistája is meghívót kapott.

A mužstvo

Z nášho fanshopu