A tavalyi élvonalbeli résztvevőt fogadjuk a 8. fordulóban

Két döntetlen után végre győzni. Az STK Somorja játékosai a hét folyamán duzzadtak az elhatározástól, hogy 4 mérkőzés után végre ismét három pontot szerezzenek.

Annál is inkább, hogy hazai környezetben lépünk pályára, ahol eddig mindössze egyetlen pontot szereztünk. Egy olyan ellenfél vár ránk vasárnap, amely az élvonalból való kiesését követően teljesen átalakította a csapata összetételét és a szezon elején a középmezőnyben tanyázik, 3-1-3-as mérleggel. A Sároseperjes, a Komárom és a Miava elleni szenvedték el a vereségeiket, de mindannyiszor sikerült kiegyenlített mérkőzést játszaniuk. Azokkal az idényekkel összehasonlítva, amikor a Tatran a másodosztályban vitézkedett (legutóbb a 2020/21-es kiírásban), olyan kulcsemberek maradtak, mint Bartoš, Lura, Staš vagy Gerát, Ján Haspra vezetőedző az STK két egykori játékosa, a ghánai szélső, Naphthalene Appiah és a fiatal középső védő, Adrián Lehotský szolgálataival is számolhat. Meglepő módon azonban egy szélső védő, Tobiáš Diviš a csapat legeredményesebbje, három góllal.

Csapatunkban az Igló (Spišská Nová Ves) elleni mérkőzéssel ellentétben több „erősítés” is pályára léphet. A válogatott összetartásról Stanislav Olejník, Szolgai Máté és Zoran Záhradník is visszatért, akik a váltakozó pályára lépési lehetőség keretében futballoznak nálunk az idei szezonban. Az újonnan érkezők, Hanzli Péter és Bandiougou Diallo is több időt kapott a társakkal való összeszokásra, akik mindössze két nappal a Szepességben lejátszott összecsapás előtt érkeztek Somorjára. Csütörtökön pedig az utolsó erősítésünk, a középső védő Nathan is csatlakozott a csapathoz. A Juraj Ančic által vezetett edzői stábnak így Nagy Péter kivételével mindenki a rendelkezésére áll, hogy összeállíthassák a megfelelő, győztes kezdő tizenegyet. Harcoljunk meg érte!
Hajrá, Somorja!
Autor: Klub
Sdielať článok

Az STK Somorja játékosai az ifjúsági válogatottakban

A szlovák válogatott ifjúsági utánpótlás-csapataiba az STK Somorja több futballistája is meghívót kapott.

A mužstvo

Z nášho fanshopu