Zemko és Krivokapić is bemutatkozott a Somorja színeiben

Licsérden (Ličartovce) nem szerezhettünk pontot, és nem is szereztünk. Viszont a kezdőcsapatunkban bemutatkozott két fiatal felhívta magára a figyelmet.

A Tatran Sároseperjes elleni hétvégi összecsapás után Jakub Zemko és Matija Krivokapić sorrendben az STK Somorja 32. és 33. olyan futballistája, akik lehetőséget kaptak ebben a szezonban. A még csak 18 esztendős Zemko nemcsak a somorjai mezben mutatkozott be, hanem lényegében a felnőtt labdarúgás világában is. A kezdőcsapatban Marić-Bjekić oldalán a védelem közepében kapott helyet.

„Mindenképpen kiválóak a benyomásaim a mérkőzést követően. Egy óriási tapasztalattal lettem gazdagabb, hiszen a bemutatkozásomon kívül azt is elmondhatom, hogy a bajnokság legeredményesebb játékosát kellett őriznem (Jozef Dolný – a szerk.). Jól éreztem magam, a srácok bevettek a közösségbe, így még jobban ment a játék. Néhány dolog kivételével majdnem elégedett vagyok a teljesítményemmel, ezeket jobban is csinálhattam volna. Összességében egy színvonalas mérkőzést abszolváltunk, az első félidőben nem voltunk képesek helyzetbe kerülni, ráadásul elkerülhető gólokat kaptunk. A második játékrész már jobban nézett ki a részünkről. Kár, hogy nem sikerült megfordítanunk az állást” mondta a találkozó margójára a 18 éven aluli válogatott futballista, aki a nyáron érkezett a DAC-hoz, és aki az ifjúsági korosztályos kategóriából a felnőtt másodosztályban is megmutathatta magát.
Bemutatkozás, meg nem adott gól – ilyen debütálás áll a 20 esztendős montenegrói támadó, Matija Krivokapić mögött. Eredetileg ezt a szezont Győrben kellett volna töltenie, végül azonban a sérülését követően visszatért a DAC-hoz, ahol a váltakozó pályára lépési lehetőségnek köszönhetően az STK színeiben fog futballozni. „Nehéz év áll mögöttem, erőnléti és mentális szempontból egyaránt. Boldog vagyok, amiért edzhetek és mérkőzéseken szerepelhetek, és amiért ezzel a csapattal dolgozhatok. Bízom benne, hogy a góljaimmal az együttes segítségére leszek” mondta a visszatérését követően Krivokapić. Apropó, gólok. Bár a Sároseperjes ellen csak 24 percet töltött a pályán, a 82. percben góllal tehette volna emlékezetessé a bemutatkozását, amelyet azonban a játékvezető érvénytelenített. „Nem tudom, mit gondoljak erről. Egy teljesen hétköznapi párharc volt, amelybe az ellenfél középső védőjével ugrottunk bele. A mérkőzés után váltottam pát szót a Sároseperjes szerb futballistájával, aki elmondta, szégyen, hogy lefújta a játékvezető. De ilyen a futball, sosem tudjuk előre, mivel lepnek meg minket” tette hozzá a montenegrói támadó.
Remélhetőleg a két debütánsunknak sikeres lesz a somorjai szerepvállalás.
Hajrá, Somorja!
Autor: Klub
Sdielať článok

Az STK Somorja játékosai az ifjúsági válogatottakban

A szlovák válogatott ifjúsági utánpótlás-csapataiba az STK Somorja több futballistája is meghívót kapott.

A mužstvo

Z nášho fanshopu