Dmytro Dobranskyi csaknem egy év után tért vissza

Az ukrán középső védő a Kassa elleni kupamérkőzésen állt be csereként.

2022. november 17-e. Ezen a napon lépett legutóbb pályára tétmérkőzésen az STK Somorja színeiben Dmytro Dobranskyi. Akkor a Tőketerebes (Trebišov) elleni pótolt találkozón abszolvált 90 percet a 20 éves középső védő. A következő tétmeccsére csak tizenegy hónappal és tíz nappal később került sor. A Kassa ellen az utolsó tizenöt percre ugrott be.

„Pályafutásom egyik legnehezebb időszakán vagyok túl” tér vissza az elmúlt hónapok történéseire a játékos, aki az Ukrajnában kirobbant háború óta szerepel Somorján.
„Télen elszakadt az elülső combizmom. A sikeres rehabilitáció után talán a harmadik edzésen balszerencsésen kifordult a lábam, így elszakadtak a bokaízületem szalagjai” sorolja a diagnózisokat a fiatal labdarúgó.
Mindig, amikor közel került a visszatéréshez, ismét jött egy sérülés. „Senki sem értette, hogyan lehetséges ez, folyamatosan ugyanazok a gondok jöttek elő. A nyáron megérkezett Somorjára Házi Bence erőnléti edző, aki átdolgozta az edzésprogramom és két hónap elteltével ismét visszatérhettem a pályára, amiért különösképpen hálás vagyok neki. De nemcsak neki, a családomnak és mindenkinek, akik ebben a nehéz időszakban támogattak” tette hozzá Dyma.
Az STK egykori ifistája egy kőkemény újrainduláson van túl, hiszen szerdán élvonalbeli csapattal került szembe – bár csak az utolsó negyedórára kapott lehetőséget. „Egyelőre nincs mit értékelni, mivel csak 15 percet futballoztam, de számomra a játéklehetőség olyan volt, mint egy friss fuvallat.”
Autor: Klub
Sdielať článok

Az STK Somorja játékosai az ifjúsági válogatottakban

A szlovák válogatott ifjúsági utánpótlás-csapataiba az STK Somorja több futballistája is meghívót kapott.

A mužstvo

Z nášho fanshopu