A felkészülés első mérkőzése a Győr ellen

Az eredmény tekintetében egy órán át tartottuk a versenyt magyar élvonalba való feljutás egyik nagy esélyesével, végül 3:0-s vereséget szenvedtünk.

A felkészülés első hete immár mögöttünk van. Megfiatalított kezdőcsapattal, sok bemutatkozóval az ETO Győr volt az ellenfelünk a MOL Akadémián, amelynek színeiben több olyan futballista is pályára lépett, akik szerepeltek az STK Somorja színeiben, mint például Csóka Bálint, Riquelme, Luciano Vera vagy a klubunk kötelékébe tartozó Gyurákovics Erik. Összesen öt bemutatkozó is lehetőséget kapott a meccsen, amelyen mindkét félidőben más összeállítással futballoztunk. Nemcsak a számukra, de az új edzői stábnak is ez volt a bemutatkozó találkozója az STK-nál. Az ellenfél enyhe mezőnyfölénye ellenére a 60. percig tartottuk a gólnélküli állást. A több cserét követően egy hétperces szakaszt képtelenek voltunk átvészelni, amely során 3 gólt kaptunk. Ennek ellenére a védekezésünk szempontjából pozitívan értékelhetjük a találkozót, a felkészülés során főleg a támadójátékunkon szeretnénk dolgozni. A következő összecsapás már egy hét múlva szombaton vár ránk a Soroksár ellen. Hajrá, Somorja!

ETO Győr – STK Somorja 3:0 (0:0)
STK Somorja: Németh – Raška, Dobranskyi, Nathan, Marić-Bjekić – Angyal, Baéz, Demjanovič –
Leginus, Olejník, Kucman
Csereként beálltak: Pančík, Kachút, Zemko, Szolgai B., Piminov, Oros, Vidnyánszky, Urban, Owusu, Tarcsi, Botló, Horváth P.
Bemutatkozók:
Angyal Botond: „Egy nagyon nehéz mérkőzés van mögöttünk, az ellenfél komoly minőséget képviselt., de többé-kevésbé képesek voltunk tartani velük a lépést. Ez volt az első felkészülési találkozónk, az első az ilyen kollektívával, így a pályán kellett összeszoknunk. Nagyon élveztem a felnőttek között abszolvált első összecsapásom, bár rendkívül nehéz volt. A játék irama sokkal magasabb, mint az ifjúsági korosztályokban, így ehhez még hozzá kell szoknom.”
Filip Raška: „Nagyon hálás vagyok a lehetőségért, ez mindegyik fiatal játékos számára egy kiváló tapasztalat volt és motivációt jelent a további munkára nézve. Azt gondolom, hogy egyhétnyi közös felkészülést követően, még ha mérkőzést nem is abszolváltunk, voltak jó dolgok a játékunkban és van mire építenünk a komoly minőséget képviselő együttes elleni összecsapásból kiindulva. Az első meccsek mindig nehezebbek, magas volt az iram, az ellenfél pedig minőségi. Élveztem a találkozót, a csapatkapitányi karszalagot is megkaptam, ami különleges érzés volt rögtön az első meccsemen. Egyéni szempontból voltak jó húzásaim, de akadt néhány hiányosság is, amelyeken a felkészülés során még dolgozni kell. Az edzőkkel közösen átvesszük a hibákat és bízom benne, hogy közösen fejlődünk és a teljesítményünk csak javuló tendenciát mutat majd.”
Adrián Urban: „Örülök, amiért egy olyan csapat ellen kaptam lehetőséget a Somorja színeiben, mint a Győr. Összességében egy remek tapasztalat volt, amely megmutatta, hogy a felnőtt labdarúgás egy szinttel magasabban van, így van min dolgoznom. Bár taktikai szempontból néha nehézségeim akadtak, mert a megszokottól eltérő poszton léptem pályára, de egyébként élveztem a mérkőzést.”
Šimon Oros: „Elsősorban hálás vagyok a lehetőségért. Az ifjúsági labdarúgással ellentétben itt magasabb az iram és az intenzitás, de ez fiatal futballistaként mindenképpen egy jó tapasztalat volt számomra. Tisztában vagyok azzal, hogy a játékomban akadnak hiányosságok, amelyen még dolgozni fogok.”
Matúš Kucman: „A mérkőzést a felkészülés jó kezdeteként értékelném, szeretnénk magunkat erősebb ellenfelekkel összemérni, hogy tudjuk, min kell még dolgoznunk és javulnunk. Ez volt a bemutatkozásom az STK színeiben, aminek örülök és remélhetőleg folyamatosan nőni fog a meccseim száma. Ami engem illet, hálás vagyok, amiért az új vezetőedző bízott bennem, és hogy a kezdőcsapat tagjaként számított rám. A játékomban mindenképp voltak hibák és jobb pillanatok is, pont ezeket igyekszem megjegyezni és átvinni a következő találkozókra, a hibákat pedig fokozatosan kiküszöbölni. Bízom benne, hogy a csapattársaimmal kellőképpen összeszokunk, jó teljesítményt nyújtunk majd és gyűjteni fogjuk a győzelmeket.”
Autor: Klub
Sdielať článok

Az STK Somorja játékosai az ifjúsági válogatottakban

A szlovák válogatott ifjúsági utánpótlás-csapataiba az STK Somorja több futballistája is meghívót kapott.

A mužstvo

Z nášho fanshopu