Többen is távoznak az STK Somorjától

A szezon őszi felével összehasonlítva immár öt távozó is van az STK Somorja keretéből.

A felkészülés kezdete során immár öten is elhagyták csapatunk játékoskeretét. Szolgai Mátén kívül, aki azonban a váltakozó pályára lépési lehetőségeket kihasználva futballozott együttesünk színeiben és a magyar élvonalbeli Mezőkövesdre távozott partnerklubunktól, a DAC-ból, a klubvezetés öt játékossal egyezett meg a szerződése felbontásában – a már régebben beharangozott Jakub Čunta, Nagy Péter páros mellett Lukáš Szabó, Šimon Kozák és Hanzli Péter is távozott Somorjáról, utóbbi a kölcsönjátéka után nevelőegyesületéhez, a Győrhöz tér vissza.

Lukáš Szabó 2022 júliusától viselte egyesületünk mezét. Az STK színeiben 43 mérkőzésen 12 találatot szerzett és 6 gólpasszt osztott ki. A csaknem 3000 somorjai játékperc nevelőegyesülete, a Vágsellye után a pályafutása második legnagyobb száma. A több poszton is bevethető támadó szellemű labdarúgó Ausztriában folytatja karrierjét.
A középső védő Šimon Kozák nyáron érkezett klubunkba, ám nem tudott stabil helyet kiharcolni magának a védelmünk szívében, ahol ősszel mindössze 95 percet játszott a II. ligában, egyszer pedig a kupában is pályára lépett.
A Győr kötelékébe tartozó Hanzli Péter a szeptemberi átigazolási időszak utolsó napjaiban érkezett hozzánk. 11 meccsen 3 alkalommal volt eredményes, az ETO-val való megegyezés alapján azonban véget ért a kölcsönjátéka az STK-ban.
Mindegyik labdarúgónak köszönjük a csapatunk érdekében elvégzett munkát és további pályafutásukra sok sikert kívánunk.
Hajrá, Somorja!
Autor: Klub
Sdielať článok

Az STK Somorja játékosai az ifjúsági válogatottakban

A szlovák válogatott ifjúsági utánpótlás-csapataiba az STK Somorja több futballistája is meghívót kapott.

A mužstvo

Z nášho fanshopu