Az STK Somorja játékosai az ifjúsági válogatottakban

A szlovák válogatott ifjúsági utánpótlás-csapataiba az STK Somorja több futballistája is meghívót kapott.

A tehetséges labdarúgók megfelelő nevelési módjának a megerősítését hozta a szlovák utánpótlás-válogatottak legújabb kerethirdetése. A két legidősebb nemzeti együttesben több olyan név is helyet kapott, akik az STK Somorja játékoskeretének a partnerklubunkkal, a DAC-cal való együttműködésünk által Somorján abszolválták a felkészülést.

A 21 éven alatti válogatott a legközelebbi nemzetközi ciklusra készülő bővebb keretében megtalálhatjuk Damián Kachút, Csóka Bálint, Zoran Záhradník, de Szolgai Máté nevét is, aki a szezon őszi felét még klubunk színeiben abszolválta.
A U19-es válogatott szűkebb keretében rögtön négy olyan labdarúgó is helyet kapott, akik idén az STK mezét viselték: Zoran Záhradník, Angyal Botond, Jakub Zemko és Matúš Kucman. A bővebb keret tagja a DAC játékosa, Adrián Urban is, aki együttesünkkel csinálta végig a téli felkészülést, de az STK Somorja neveltje, Matej Jurička is, aki jelenleg az FK Pohronie kapusa.
A 17 éven alatti válogatott az elmúlt napokban három mérkőzést abszolvált Cipruson, amely Európa-bajnoki selejtezősorozatként is szolgált és a kapusedzőt, Juraj Balážt is a soraiban tudó gárda a legnagyobb valószínűséggel 22 év után kiharcolta a kontinensviadalon való részvételt, mivel 6 ponttal a második helyen végeztek és a 8 csoportmásodik közül 7 utazik az EURO-ra.
Klubunk összes olyan képviselőjének gratulálunk, akik helyet kaptak a bővebb vagy a szűkebb keretekben.
Autor: Klub
Sdielať článok

Begyűjteni a három pontot az újonc ellen

A 22. fordulóban szokatlan időpontban, 3.30-én, 15:00 órai kezdettel fogadjuk a MONACObet Liga sereghajtóját, az FK Iglót (Spišská Nová Ves).

A mužstvo

Z nášho fanshopu