Az STK Somorja legjobb góllövője az élvonalba igazolt!

Lukas Leginus a Niké Ligában szereplő MFK Szakolca (Skalica) együtteséhez távozott.

Lényegében az egész felnőtt pályafutását a mi színeinkben abszolválta. Még 2019-ben csatlakozott a projekthez, amikor is befejezte szereplését a pozsonyi ŠK Slovan ifjúsági csapatában. Azóta 108 mérkőzést játszott a másodosztályban és a Slovnaft Cup-ban, egy szezont a DAC Dunaszerdahelynél is eltöltött kölcsönben.

Lukas Leginus két rekordot is felállított a somorjai szerepvállalása során. Az egyik ilyen a hétgólos meccse volt a Slovnaft Cup-ban, amely a mai napig a honi kupasorozat csúcsa. A másik – talán még fontosabb -, hogy a klubunk újkori történetének a legeredményesebb labdarúgója lett; 29 találatával egy góllal előzi meg a brazil gólvágót, Peut. A legutóbbi idényben 6 találatával az együttes második legtermékenyebb labdarúgója volt.
„Hosszútávon kommunikáljuk, hogy azt szeretnénk, ha a játékosaink Somorjáról jobb és magasabb színvonalú bajnokságokba kerüljenek. Lukas második alkalommal szerepel a szlovák élvonalban, mi pedig bízunk benne, hogy sikerrel veszi az akadályt. Az itt töltött öt éve alatt a csapat egyik kulcsembere vált belőle, mi pedig szeretnénk köszönetet mondani, hogy mindegyik alkalommal mindent megtett a somorjai színekért a pályán. Szorítunk Lukasnak a pályafutása további részében és mindenképpen figyelemmel követjük, hogyan teljesít” nyilatkozta Lukas Leginus átigazolásának véglegessé válását követően az STK Somorja elnöke, Horváth Csaba.
Legi, köszönjük és sok sikert! Hajrá, Somorja!
Autor: Klub
Sdielať článok

Begyűjteni a három pontot az újonc ellen

A 22. fordulóban szokatlan időpontban, 3.30-én, 15:00 órai kezdettel fogadjuk a MONACObet Liga sereghajtóját, az FK Iglót (Spišská Nová Ves).

A mužstvo

Z nášho fanshopu