Vasárnap a Maniga (Malženice) ellen

A válogatott szünet előtti utolsó mérkőzésen a Maniga otthonában lépünk pályára.

A találkozó eredetileg a Pomléban került volna megrendezésre, ám a gyepszőnyeg frissítése miatt a 6. forduló keretén belül idegenben csapunk össze a Dynamo együttesével. Jó formában várjuk az összecsapást, sorozatban négy győztes meccsnél járunk, amelyekből hármat a MONACObet Ligában értünk el. Ezek a sikerek egészen a tabella harmadik helyéig repítettek minket a második Liptószentmiklós (Liptovský Mikuláš) és a negyedik Pohronie, tehát olyan ellenfelek közé, amelyekkel a mostani szezonban már találkoztunk és négy pontot szereztünk ellenük. Pont a Pohronie mérkőzése nyitotta meg a 6. fordulót és a döntetlenjüket követően megelőztek minket a tabellán.

Velünk ellentétben a Maniga nem kapta el jól az idényrajtot. Kezdésképpen rögtön legyőzték a Homonnát (Humennét), azt követően azonban négy nyeretlen meccs következett. Legutóbb a Dynamo a favorizált Pohnorie ellen szerzett pontot. Akárcsak a mi csapatunk, a Maniga is egy élvonalbeli gárdával működik együtt. A nagyszombati Spartakból eddig mindegyik találkozójukon pályára lépett valamelyik futballista. A Spartak szintén vasárnap lép pályára Niké Ligában, ezért komolyabb erődítés nem várható a két csapat egymás elleni összecsapásán. A Manigánál azonban edzőposzton történt változás. Már az STK ellen Vladimír Glonek és Patrok Malý vezeti harcba a hazaiakat.
A játékoskeretünk helyzete stabilizálódott. A meccs előtt két átigazolást ütöttünk nyélbe. Mikuláš Demjanovič, aki a felkészülés kezdete óta nem volt a keretünk tagja, féléves vendégjátékra távozott az FC Ligetfaluhoz (Petržalka). A fiatal középső védő, Adam Lami csereként három mérkőzésen kapott lehetőséget együttesünk színeiben a most zajló idényben. Ő a hét folyamán anyaegyesületétől, a DAC-tól kölcsönbe az olasz Lecce együtteséhez távozott. A szeptember 6-án záruló átigazolási időszak előtt már csak maximális esetben kozmetikai változtatások mennek végbe.
„Az első pár hét során csak ismerkedtünk egymással, de a fejlődés minden mérkőzésen látható. Remek csapatunk van, kiváló játékosokkal és edzői stábbal rendelkezünk, igyekszünk segíteni egymásnak és fejlődni. Működik az összehang a támadósorban, a védekezési fázisban sikerül tartani az egységességet. Bízunk benne, hogy ezeken még folyamatosan tudunk javítani, még sok olyan rész van a játékunkban, amelyekben van hova fejlődnünk” mondta a csapatkémia margójára a támadó Maksym Puchtieiev. Csatárunk az idény elején kereste a góllövő cipőjét, múlt héten azonban végre sikerült betalálnia. A kupában csereként beállva rögtön két gólt lőtt és a Slovan ellen a bajnokságban is megszerezte az első találatát.
„Boldog vagyok, amiért sikerült megszereznem az első góljaimat somorjai színekben tétmérkőzésen. Elégedett vagyok a klubnál és azt érzem, hogy tovább fejlődhetek és folyamatosan javulhatok” folytatta Puchtieiev. Az ő góljainak is köszönhetően a támadósorunk négy meccs után 12 találattal büszkélkedhet. Az idénykezdet óta rögtön kilenc játékos is eredményes tudott lenni. Ezt a mérleget igyekszünk a Maniga otthonában még tovább javítani. A hazaiak eddig 11 gólt kaptak, ami a legtöbb a bajnokságban, ám erre semmiképpen sem szabad építenünk. A kapuban eddig egy olyan hálóőr teljesít jól, akinek somorjai múltja is van. Vantruba a váltakozó pályára lépési lehetőségek keretén belül a Spartakból őrzi a Maniga kapuját, aki a sikeres védések tekintetében a pontvadászat legjobbjai közé tartozik. Ide tartozik Horváth Pocok is, aki négymeccses kapott gól nélküli sorozattal áll. Sikerül ezt vasárnap tovább nyújtani?
A mérkőzést 10:30 órai kezdettel rendezik és a TIPSPORT TV platformon követhetik figyelemmel élőben.
Hajrá, Somorja!


Autor: Klub
Sdielať článok

Vasárnap a Maniga (Malženice) ellen

A válogatott szünet előtti utolsó mérkőzésen a Maniga otthonában lépünk pályára.

A mužstvo

Z nášho fanshopu