A szünet után ismét bajnoki küzdelmek! Szombaton Puhóban (Púchov) lépünk pályára.

A MONACObet Liga 7. fordulójában csapatunk a hagyományos rivális Puhó otthonában vendégszerepel.

Jó kezdés, rossz szájízzel a végén. Így jellemezhetnénk az idénykezdetet azt megelőzően, hogy a menetrendet félbeszakította a válogatott mérkőzések miatti szünet. Vladimir Vassiljev vezetőedző védencei öt fordulót követően a tabella harmadik helyén is álltak. A nemzetközi szünet előtti legutolsó összecsapáson ráadásul vezettünk is a Maniga (Malženice) otthonában és úgy tűnt, még egy hellyel feljebb léphetünk. Azonban jött a hazaiak váratlan fordítása és pont emiatt lehet kicsit rosszabb szájízünk a sikeres kezdetet követően.

Annál motiváltabban térünk azonban már most szombaton vissza a meccsek körforgásába. A válogatott szünet alatt mindössze három nap nem gyakoroltunk, egyébként az edzésfolyamat teljes erőbedobással zajlott. Legközelebbi ellenfelünk a Puhó, tehát egy olyan együttes, amellyel nemegyszer kőkemény összecsapásokat vívtunk, egy héttel később pedig a Zólyom (Zvolen) gárdáját fogadjuk. Utóbbi mérkőzésen emlékezünk meg a klub megalakulásának a 110. évfordulójára. Ez egy további motiváció.
A meccsen már a két válogatott labdarúgónk, Vidnyánszky Mátyás és Nikita Vassiljev is a szakvezető rendelkezésére állnak, akik csütörtökön csatlakoztak ismét az edzésfolyamathoz. Kellemetlen hír viszont, hogy több játékosunk is sérüléssel bajlódik. „A legutóbbi manigai találkozón Filip Raška dőlt ki. Szerencsére a kivizsgálások nem mutattak komolyabb sérülést, így Filip a csapattal edz. Az egyik gyakorláson Maksym Puchtieiev is harcképtelenné vált, akire valószínűleg többhetes kihagyás vár” nyilatkozta Vassiljev szakvezető, aki nem számíthat a hosszabb időre kidőlő Rovis és Szolgai játékával, akikhez Kucman, Kňaze és a kisebb sérülését követően Beugre is csatlakozott. Velük ellentétben, Csóka Bálint már bevetésre kész, akinek egy hete vált véglegessé a vendégjátéka. Így 20 olyan játékos utazik el Puhóba, akik felkészültek megküzdeni az ellenfél otthonában a három pontért.
A puhóiak legutóbb vágmenti rangadón döntetlent értek el a Vágbeszterce (Považská Bystrica) ellen. Hat fordulót követően hat ponttal állnak, néggyel kevesebbel, mint amennyit csapatunk szerzett. Az eddigi egyetlen győzelmüket az MŠK Zsolna B ellen vívták ki. Az egymás elleni mérkőzések mérlege kiegyenlített, a legutóbbi tíz találkozóból négyet mi nyertünk, négyszer az ellenfél örülhetett, két alkalommal pedig döntetlen született. Az egyik pontosztozkodást követően büntetőpárbajban jutottunk tovább a Slovnaft Cup-ban. Szombaton a mi javunkra akarjuk fordítani a mérleg nyelvét. Szurkoljanak nekünk. Hajrá, Somorja!


Autor: Klub
Sdielať článok

Vasárnap jön a somorjai labdarúgás ünnepe. A Pomléba való belépés ingyenes!

A MONACObet Liga 8. fordulójának a mérkőzése különleges színezetet kap, ugyanis akkor emlékezünk meg a klub megalapításának a 110. évfordulójáról.

A mužstvo

Z nášho fanshopu