Büntetőpárbaj utáni kupatovábbjutás Érsekújvárban

A küldetés teljesítve, megyünk tovább! Ez a legfontosabb eredménye a Slovnaft Cup 3. fordulójában megrendezett FKM Érsekújvár elleni összecsapásnak. A labdarúgásnak nem igazán kedvező időben és időjárásban büntetőpárbajt követően búcsúztattuk a hazai gárdát.

Már a mérkőzés előtt kisebb gondokat kellett oldanunk a játékoskeret összetételét illetően. A sérült Horváth Attilát Vladyslav Zapichenko helyettesítette a kapuban. A párharc különleges téttel bírhatott volna az érsekújvári futball neveltje, Matúš Kucman számára, aki azonban az egy nappal a meccs előtt abszolvált edzésen megsérült és szintén kiesett a keretből. Ha ehhez hozzávesszük azokat a játékosokat is, akik a sűrű bajnoki menetrend után pihenőt kaptak, elmondhatjuk, hogy alaposan felforgatott összeállításban léptünk pályára Érsekújvárban.

Az esős időben megrendezett meccs nem hozott közönségvonzó futballt. A hazaiak a találkozó elején kétszer is próbára tették Zapichenkót a kapunkban, ő azonban felkészült volt. Negyedóra elteltével mi szereztünk vezetést. A balszélen Marić-Bjekić Vassiljevvel játszott össze, akinek a passza a másik szélen Varjaot találta meg. Ő kapásból belőtte a kapu elé a labdát, Sylla pedig fejjel mattolta Zúzik kapust, aki egyébként valamikor az STK ificsapatának a hálóőre volt.
Az első félidő hátralevő részében kontrolláltuk a játékot, Sylla szerezhetett volna egy újabb gólt. Egyébként a pályán zajló események nem hoztak túl sok izgalmat. Ugyanebben a szellemben kezdődött a második játékrész is, a hazaiak csak a 66. percben veszélyeztettek egy lövéssel, amelyet Zapichenko ütött ki. A 70. percben Záhradník vágott bele egy szólóba, két védőt is kicselezett, nem sokkal a tizenhatos előtt azonban a harmadik védő megállította, így Zoran lövéséből hiányzott az erő. Rögtön az ellentámadásból a hazai csapat balszerencsés módon kiegyenlített. Fellipet letámadta az egyik hazai futballista, a játékvezető nem fújt a sípjába, Bankole pedig a kapufa mellé helyezett lövéssel egalizált. A következő támadásból is gól eshetett volna, ezúttal a mi oldalunkon, Mitring és Modesto szép összjátékát követően azonban Záhradník nem volt képes a kapuba találni. A 90. percben elkerülhettük volna a büntetőpárbajt, de Marić-Bjekić fejjel nem tudott eredményes lenni. A 95. percben még közelebb jártunk, amikor is a labda az ellenfél gólvonalán pattogott. Így a továbbjutó kilétéről tizenegyespárbaj döntött, amelyben Zapichenko kapus két védéssel járult hozzá a továbblépésünkhöz és mivel a hazaiak egy pontatlan lövést is feljegyezhettek, Fellipe, Záhradník és Vassiljev sikeres tizenegyesei meghozták a következő körbe való bejutásunkat.
A Slovnaft Cup hétfői sorsolása arról döntött, hogy a továbbjutást követően egy keleti csapat vár együttesünkre. Egy hét múlva, október 10-én, az Odeva Héthárs (Lipany) – Zemplín Nagymihály (Michalovce) összecsapáson derül ki a legközelebbi ellenfelünk kiléte.
Hajrá, Somorja!
FKM Érsekújvár – STK Somorja 1:1 (0:1)
Gólszerzők: 71. Bankole - 15. Sylla
Sárga lapok: Ešek, Baláž, Pálfi, Rédeky
Játékvezetők: Valent – Lenický, Šandrlík
STK Somorja: Zapichenko – Varjao, Baez, Raška (72. Modesto), Marić-Bjekić – Mitring, Vassiljev, Pliušč
(46.Záhradník), Csóka (61. Fellipe) – Leščinskij (61. Kachút), Sylla (61. Angyal)


Autor: Klub
Sdielať článok

Vasárnap jön a somorjai labdarúgás ünnepe. A Pomléba való belépés ingyenes!

A MONACObet Liga 8. fordulójának a mérkőzése különleges színezetet kap, ugyanis akkor emlékezünk meg a klub megalapításának a 110. évfordulójáról.

A mužstvo

Z nášho fanshopu