A nyitópercek döntöttek Alsókubinban

A 9. fordulóban 2:0-s vereséget szenvedtünk az újonc MFK Alsókubin otthonában.

Árvai horrorkezdés. Rögtön az első percben a védelmünk hibája után maga mehetett a kapusra a hazai támadó, és megszerezte a vezetést az Alsókubinnak. A hazaiaknak további lendületet adott ez a gól, és az elkövetkező percekben is veszélyesen futballoztak. Először lesről találtak be, ám a 10. percben már kétgólos előnyre tettek szert – ismét egyéni hibát vétettünk, amelyet Kolorédy büntetett meg egy parádés lövéssel. A rosszul sikerült első tíz perc után mi is igyekeztünk támadni. A szélsőink, Moumou és Csóka, vagy a középen futballozó Szabó és Leginus próbálták áttörni a hazai csapat sűrű védelmi vonalát, ám utóbbi kettő befejezésein kívül a támadásaink már az előkészítő szakaszban elhaltak.

A másik félidőre Kuruc vezetőedző igyekezett új lendületet adni a csapatnak. A hazaiak még mélyebb védelmi blokkba húzódtak vissza, ami csak az egyéni akcióknak hagyott teret. A csereként beállt Appiah és Moumou képesek voltak cselsorozataikkal áttörni az ellenfél védelmét, de a passzaikat rendre lefülelték a hazai védők. A sok szögletünk sem hozott eredményt, így a hazaiak a lefújásig megtartották a 2:0-s előnyüket.
Michal Kuruc: „Rendkívül rosszul kezdtük a meccset, két hatalmas hibát is elkövettünk, amelyeket meg is büntette az ellenfél. Hatékonyak voltak, mivel két lehetőségből két gólt értek el. Ezt követően nekünk kellett volna feltörni a védelmüket, ami nekik kedvezett, de sajnos nem voltunk erre képesek. Az első tíz percben mondtunk csődöt, ami az egész mérkőzést befolyásolta. A meccs előtt azt mondtam a srácoknak, hogy ne figyeljék a tabellát, de talán ez is egy kicsit rosszat tett nekik. A jelenlegi helyezésünk megfelel az erőviszonyoknak, dolgozunk tovább.”
MFK Alsókubin – ŠTK Somorja 2:0 (2:0)
Gólszerzők: 1. Kifoumbi, 10. Kolorédy
Sárga lapok: Janec, Kifoumbi, Bača, Lukáčik – Kachút, Csóka, Yarosh, Marić-Bjekić
Játékvezetők: Benedik – Poracký, Hrobárik
ŠTK Somorja: Trnovský – Kachút (65. Pančík), Marić-Bjekić, Dobranskyi, Yarosh (77. Bahi) – Szolgai (65. Bögi), Badjie, Szabó – Csóka (46. Appiah), Leginus, Moumou (86. Demjanovič)
Autor: Klub
Sdielať článok

Az STK Somorja játékosai az ifjúsági válogatottakban

A szlovák válogatott ifjúsági utánpótlás-csapataiba az STK Somorja több futballistája is meghívót kapott.

A mužstvo

Z nášho fanshopu