V Slovnaft Cupe postupujeme do šestnásťfinále

Na ťažkom teréne v Nových Zámkoch sme vyhrali 1:2 po góloch Ferleťáka a Appiaha.

V úvodných minútach bolo v našich radoch cítiť improvizácie v zostave, keď v rámci nacvičených kombinácií sa nám nedarilo presadiť. Postupom času sme však preberali iniciatívu a individuálnou kvalitou sa dokázali presadzovať medzi domácimi obrancami. Do zakončenia sa dostali Owusu a Bögi, obaja však tesne minuli bránu. Najväčšiu šancu mal Ferleťák, ktorého z krídla našiel prihrávkou Pančík, no na nerovnom teréne lopta odskočila natoľko, že ju nedokázal nasmerovať do brány. Druhú štvrťhodinu otvorili domáci sériou rohových kopov, po ktorých sme opäť prebrali iniciatívu. Najbližšie gólu sme boli v 26.minúte, keď spoza šestnástky Bögi trafil priestor brány, k vyrazenej lopte sa dostal na úrovni 11m Ferleťák, aj jeho však domáci gólman vychytal. Aktívny Ferleťák sa však predsa len dočkal, keď v 34. Minúte upratal do siete loptu po akcii z pravého krídla. V závere úvodného dejstva mohol zvýšiť Owusu, jeho obaľovačka sa medzi 3 žrde nezmestila. Úvodná štvrťhodina druhého polčasu priniesla šance Ferleťáka a Owusuho, ktorý sa pekne uvoľnil, no trafil len žrď. Domáci sa postupom času snažili dostávať do tlaku, no my sme ich aktivitu využívali na rýchle výpady. Jeden taký podnikol po polhodine hry druhého polčasu Pančík, zakombinoval s Owusum, ktorý vystrelil, k vyrazenej lopte sa dostal striedajúci Appiah, ktorý hlavou zvýšil na 0:2. Až v úplnom závere sa domáci predsa len dostali do menšieho náporu. V 85. minúte znížili na 1:2, vo zvyšku času však ich aktivita šance neprinášala, a tak sme si víťazstvo a postup postrážili. O ďalšom súperovi na našej pohárovej ceste sa rozhodne prostredníctvom žrebu, ktorý je na programe 4.októbra.


Michal Kuruc: “Rozbiehali sme sa trochu pomaly. Systémové veci, ktoré sme pred zápasom nacvičovali, nám v úvode nevychádzali. Potom sme sa však dostali k svojej hre, dali sme gól, vypracovávali sme si aj ďalšie šance a hru sme mali ako-tak pod kontrolou. V druhom polčase to súper viac otvoril, išiel do vyššieho napádania, čo nám otváralo priestor. Hralo s ana náročnom teréne, ktorý nám komplikoval efektivitu, ale myslím si, že sme zaslúžene vyhrali, boli sme lepším tímom a som rád, že postupujeme.”

FKM Nové Zámky – ŠTK Šamorín 1:2 (0:1)
Góly: 85. Rutkiewicz - 35. Ferleťák, 79. Appiah
Žlté karty: Szánási, Homola, Varga, Meszáros – Szalma, Bahi, Pančík, Gyurákovics, Yarosh
Rozhodovali: Parilák – Lauer, Dubravec
ŠTK Šamorín: Gyurákovics – Marić-Bjekić, Szalma (64. Bahi), Dobranskyi, Yarosh – Nagy, Badjie, Bogi (90. Kanócz) – Pančík (90. Kudláč), Owusu, Ferleťák (78. Appiah)
Autor: Klub
Sdielať článok

Na DAKA CUPE aj proti FK Crvena Zvezda Beograd

Prípravky ŠTK dnes štartujú na medzinárodnom turnaji DAKA CUP!

Mládež

Z nášho fanshopu