Pohárová vlna pokračovala výhrou v Rači

V predposlednom jesennom zápase sme zdolali posledný celok druholigovej tabuľky na jeho pôde 0:1.

Hmlisto, s občasným lúčom slnka. Také nebolo len nedeľňajšie počasie v Rači, kde domáci privítali náš tím, ale aj dianie na ihrisku. V zápase sa naplno prejavil fakt, že ide o posledné jesenné kolo, a tak veľa futbalovej kvality nepriniesol. Domáci tím, ktorý sa krčí na dne tabuľky, chceli, no chýbala väčšia kombinačná kvalita, na našej strane bolo zasa badateľné, že hráme ôsmy súťažný zápas v priebehu 30 dní. V 4.minúte Rača zahrozila zo štandardnej situácie, no včasný výbeh Veszelinova zmenšil zakončujúcemu domácemu hráčovi uhol a ten poslal loptu len k nášmu obrancovi, stojacemu na bránkovej čiare. V 24.minúte Nagy našiel oblúkom Szabóa, ktorý si robil priestor v pokutovom území, otočil sa s loptou chrbtom k bráne a naservíroval loptu Bogimu, ktorý z druhej vlne tesne prestrelil. Domáci hrozili najmä zo štandardiek, ako keď v 27.minúte po rohu stopér Egbe prehlavičkoval Veszelinova, ale aj jeho bránu. V 42.minúte po ďalšom rohu strieľali domáci z hranice šestnástky, Nagy blokoval loptu, ktorá len o pár centimetrov minula ľavú tyč našej brány. V 53. Minúte zakombinovali pri ľavej autovej čiare striedajúci Baéz s Pančíkom, druhý menovaný poslal výborný center do šestnástky, ktorý našiel hlavu Pétra Nagya a ten skóroval. Vo zvyšku zápasu sa domáci tlačili dopredu, ostalo však len pri náznakoch šancí a keď aj k nejakej prišlo, podržal nás brankár Veszelinov. Obrovskú šancu sme mali aj my, keď v 79.minúte Bogi našiel Baéza, ten vletel do šestnástky, obchádzal domáceho brankára, ten však dokázal dostať ruky na loptu a zabrániť Baézovi v góle do prázdnej. V závere sme dokázali ubrániť domácu snahu a pripísali si dôležité tri body.


Michal Kuruc: “Víťazstvo sa vôbec nerodilo ľahko. V prvom polčase sme v žiadnom prípade nehrali to, akým futbalom sa chceme prezentovať, tam sme boli veľmi nespokojní. Druhý polčas už sme začali trochu bojovať, behať, zrážať sa. Pomohla nám ku gólu jedna vydarená centrovaná lopta. Potlesk tých pár fanúšikov, ktorí si našli cestu na zápas, si zaslúžia domáci, ktorí boli živší, nepríjemní, hrýzli. Sme radi, že sme ten zápas zvládli výsledkovo, ten program v predošlých týždňoch bol naozaj náročný, navyše nás čaká ešte jeden zápas v ďalekom Trebišove, pred ktorým nám odchádzajú štyria hráči do reprezentácie. Musíme bojovať, pokúsime získať nejaké body a zakončiť jeseň pozitívne.”
FK Rača - ŠTK Šamorín 0:1 (0:0)
Gól: 53. Nagy
Žlté karty: Bahi, Baéz, Veszelinov
Rozhodovali: Mano – Bobko, Juhos
ŠTK Šamorín: Veszelinov – Kachút, Marić-Bjekić, Dobranskyi, Bahi – Nagy, Szolgai (33. Baéz), Bogi (87. Demjanovič) – Ferleťák (33. Pančík) Szabó (46. Owusu), Csóka (69. Yarosh)
Autor: Klub
Sdielať článok

Na DAKA CUPE aj proti FK Crvena Zvezda Beograd

Prípravky ŠTK dnes štartujú na medzinárodnom turnaji DAKA CUP!

Mládež

Z nášho fanshopu