Michal Kuruc končí na lavičke ŠTK Šamorín

Po dvoch rokoch sa obe strany dohodli na ukončení spolupráce.

Do nového roka vstúpime s novým lodivodom, po tom, čo sa vedenie klubu dohodlo s doterajším hlavným trénerom, Michalom Kurucom na ukončení spolupráce. Štyridsaťjedenročný tréner prišiel do klubu na začiatku roka 2021, keď vymenil Jána Blaháča. Vo zvyšku sezóny 2020/2021 dosiahol výborné výsledky, ktoré vytiahli náš tím z pozícií tesne nad zostupom až na šiestu pozíciu. V ďalšej sezóne sme druhé najlepšie umiestnenie v histórii klubu takmer zopakovali, keď tím pod vedením Michala Kuruca obsadil siedmu priečku. Po jesennej časti aktuálnej sezóny sa jeho zverenci pohybujú rovnako na šiestom mieste, so ziskom 26 bodov v 17 kolách. Tím navyše postúpil prvý raz v klubovej histórii do štvrťfinále Slovnaft Cupu.

“Tréner Kuruc v klube odviedol výbornú robotu, s tímom sa za dva roky posunul herne, aj výsledkovo. Dve sezóny hráči pod jeho vedením udržali určitú nastavenú výsledkovú úroveň a aj v aktuálnom ročníku sme zopakovali umiestnenie okolo šiesteho-siedmeho miesta. Viacero hráčov sa pod jeho vedením posunulo o krok vyššie, čo je podstatou nášho projektu. Po dvoch rokoch sme však obojstranne dospeli k názoru, že sa naše cesty rozídu. Chcem sa trénerovi poďakovať za jeho prácu v prospech klubu a v prospech projektu,” oznámil športový riaditeľ, Csaba Horváth.
Zimnú prípravu, ktorá začína už 9.januára, však neabsolvujeme bez hlavného trénera. Už v najbližších dňoch budeme fanúšikov informovať o mene nového kormidelníka ŠTK Šamorín.

Hajrá, Somorja!

Autor: Klub
Sdielať článok

V záverečnom turnaji šamorínčania nakoniec tretí!

​Futbalisti kategórie U12 ŠTK Šamorín po tom, čo sa stali víťazom ligy MZM OBFZ Bratislava mesto sk. C sa predstavili na záverečnom turnaji, ktorý sa konal v domácom prostredí na štadióne Pomlé.

U12

Z nášho fanshopu