Na jar aj s dvoma veľkými talentmi

Hoci sme avizovali po príchode Adriána Mojžiša uzavretie súpisky ŠTK Šamorín pre jarnú časť sezóny, fanúšikovia sa môžu v ligových zápasoch tešiť na veľké talenty slovenského a maďarského futbalu v drese ŠTK.

Tým prvým je jeden z najvýraznejších talentov slovenského futbalu vo svojej kategórii, 17-ročný Zoran Záhradník, ktorý vo veku 16 rokov a 2 dni debutoval ako druhý najmladší hráč histórie Fortuna ligy v drese Michaloviec. Práve z nich prichádza do DAC, kde bude súčasťou tréningového procesu. Zápasovú prax by však mal naberať v šamorínskom drese. “Som veľmi rád, že v mojej kariére nastala takáto zmena. Teším sa na príležitosť pravidelne hrávať mužský futbal v druholigovom Šmaoríne. Následne by som sa chcel presadiť do základnej zostavy Dunajskej Stredy,” nechal sa počuť Zoran Záhradník.

Ambície partnerskej spolupráce potvrdil športový riaditeľ DAC, Jan van Daele: “Zoran je jeden z najtalentovanejších futbalistov svojej vekovej kategórie. Prvotným cieľom je dostať ho do nášho tréningového procesu a čo najlepšie ho pripraviť pre dospelý futbal. V najbližších štyroch mesiacoch bude trénovať s DAC a v rámci striedavého štartu nastupovať v drese Šamorína.”

Druhým hráčom do projektu, ktorý by mal skúsenosti s mužským futbalom naberať práve v drese ŠTK, je rovnako 17-ročný Mátyás Vidnyánszky. Už vo veku 16 rokov pravidelne nastupoval v druhej maďarskej najvyššej súťaži, kde sa v drese Szentlorinc SE stal aj najmladším strelcom súťaže.
“Prichádzam s ambíciou pravidelne hrávať medzi dospelými, na jar sa chcem v čo najlepšom svetle prezentovať v drese Šamorína. Rád by som si vybojoval miesto aj v kádri reprezentácie do 17 rokov pre majstrovstvá Európy. V minulosti som nastupoval na viacerých postoch, ale najlepšie sa cítim ako ofenzívny stredopoliar,” predstavil sa hráč, ktorý nastúpil v našom drese už aj v prípravnom zápase proti Šali.
Vitajte v projekte, nech sa vám darí!
Autor: Klub
Sdielať článok

Na DAKA CUPE aj proti FK Crvena Zvezda Beograd

Prípravky ŠTK dnes štartujú na medzinárodnom turnaji DAKA CUP!

Mládež

Z nášho fanshopu