Na pôdu lídra zopakovať domáci zápas

V 19.kole zavítame na ihrisko FC Tatran Prešov, lídra druholigovej súťaže.

Len niečo vyše 24 hodín mohol v kabíne rezonovať pohárový zápas so Slovanom. Už v piatok ráno sa tím pod vedením hlavného trénera Juraja Ančica zišiel v Pomlé na predzápasový tréning pred odchodom do Ličartoviec. Tam v sobotu od 14:00 bude ŠTK Šamorín čeliť Tatranu Prešov.

Prešovčania na jeseň naštartovali neskutočnú sériu, počas ktorej sa z posledného miesta tabuľky vyšvihli až na prvé a k tomu postúpili takisto do štvrťfinále Slovnaft Cupu. V ňom sa už o tri dni, 7.marca, stretnú na domácej pôde s AS Trenčín. Nevídaná séria, počas ktorej prehrali len dvakrát pri 16 víťazstvách, odštartovala po zápase práve s našim tímom. V 4.kole sme v Pomlé porazili nováčika 3:0 po góloch Leginusa, Owusuho a Csóku.
Prešovčania počas zimy výrazne neobmenili svoj káder. Gro celku trénera Petruša ostalo pokope, výmena prišla len na brankárskom poste a do útoku prišiel podporiť najlepšieho strelca súťaže, Jozefa Dolného, poľský útočník Sokol. Aj preto Prešov pokračoval v trende z jesene aj v prvom jarnom kole, v ktorom porazil Humenné 2:0.
Naopak, na našej strane zrejme príde, oproti prvému vzájomnému zápasu, k viacerým zmenám. Zranený je Dmytro Dobranskyi, s tímom necestovali zo základnej zostavy domáceho zápasu ani Leginus, Trnovský a Demjanovič, teda hráči, ktorí v auguste nastúpili v rámci striedavých štartov. Do tímu pribudli Adrián Mojžiš, ale aj hráči, ktorých sme avizovali ako súčasť kádra pre jar na striedavé štarty.
Napriek personálnym zmenám však nechceme nič meniť na hernom prejave. “My chceme, aby sa hra, ktorú sme ukázali proti Slovanu, stala našim štandardom. Či je to Slovan, Prešov alebo v ďalšom domácom zápase Pohronie, chceme byť aktívni, chceme hrať s vysokým pressingom, rýchlo, kolmo smerom do útoku,” nechal sa počuť Juraj Ančic.
Domáci tím v doterajšom priebehu sezóny prehral na domácom ihrisku len dvakrát, keď ho o body ozbíjali Komárno a Myjava. Náš tím na súperových ihriskách pozbieral 4 výhry a 1 remízu v 9 zápasoch. Poďme preklopiť túto bilanciu do víťazných čísiel!
Hajrá, Somorja!
Autor: Klub
Sdielať článok

Nábor dievčat

Hľadáme nové hráčky do nášho klubu.

Mládež

Z nášho fanshopu