Doma konečne zabrať naplno

Druhú tretinu sezóny zakončíme na domácej pôde v súboji proti nebezpečnému FK Pohronie.

V nedeľu o 10:30 zabojujeme o prvú jarnú výhru. Napriek tomu, že sme v doterajších troch zápasoch predviedli kvalitný výkon, víťazstvo v našej jarnej bilancii ešte chýba. Pokúsime sa oň v súboji s FK Pohronie, tímom, s ktorým sme v prvom vzájomnom zápase odohrali vyrovnanú partiu po výsledku 2:2.

V mužstve nášho najbližšieho súpera však od 5.kola prišlo k výrazným zmenám. Hlavného trénera Petra Léranta nahradil navrátivší tréner Urgela. Z kádra odišlo až 15 hráčov, viacero z nich členov základnej zostavy. Naopak, do mužstva pribudlo viacero skúsených hráčov, na čele s Erikom Grendelom, Petrom Mazánom, ale aj niekdajším hráčom ŠTK Šamorín, Marekom Pittnerom.
Minuloročný fortunaligista je napriek slabšiemu vstupu do sezóny už len jeden bod za našim tímom, a tak o dôležitosti nedeľňajšieho duelu nie je pochýb.
Zverenci Juraja Ančica v predošlých dvoch zápasoch remizovali doma s Považskou Bystricou a na pôde lídra z Prešova sťahovali náskok domácich až v závere, no aj kvôli neuznanému gólu pre údajný ofsajd to viac ako na 2:1 pre súpera nestačilo. V tabuľke 2FL napriek jednobodému zápisu z doterajšieho priebehu jari, patrí nášmu tímu siedma priečka. Povinnosť bodovať a ideálne naplno, však na domácej pôde cítia už aj samotní hráči. Naposledy sme v druholigovej súťaži na domácom ihrisku zvíťazili ešte 2. septembra po výhre nad FK Humenné. Aj preto sa nachádzame v tabuľke zápasov odohratých na súperov pôde vyššie (6.miesto) ako v zápasoch na domácej pôde (10.miesto).
“Uvedomujeme si, ze v domácom prostredí sme naozaj velmi dlho nebodovali naplno, a radi by sme tuto sériu zlomili už v najbližšom zápase v Pomlé, proti Pohroniu. Zápasy v lige sú naozaj vyrovnané, bez ohľadu na súpera, avšak domáce prostredie by malo byť určitou výhodou. Preto každá strata bodov na domácom ihrisku mrzí dvojnásobne. Aj napriek tejto nepriaznivej bilancii, je to čisto o našom nastavení a prístupe ktorý je potrebné preniesť aj na ihrisko a pretaviť ho nielen v dobrý výkon, čo si myslím, že sa nám darí, ale takisto aj k zisku bodov. Chceme konečne potešiť všetkých fanúšikov plným ziskom bodov,” povedal na margo dlhej série bez výhry v Pomlé jeden z najskúsenejších, Draško Marić-Bjekić.
Poďme prelomiť domácu sériu a získať tri body!
Hajrá, Somorja!
Autor: Klub
Sdielať článok

Na DAKA CUPE aj proti FK Crvena Zvezda Beograd

Prípravky ŠTK dnes štartujú na medzinárodnom turnaji DAKA CUP!

Mládež

Z nášho fanshopu