Sezónu uzavrieme na Pasienkoch

V piatok, 19.mája o 17:00 nás čaká posledný zápas II.futbalovej ligy v sezóne 2022/2023, v ktorom sa predstavíme proti Šk Slovan Bratislava U21.

Hoci sa zdá, že je o všetkom rozhodnuté, nie je to celkom tak. Do posledného zápasu sezóny, ktorý odohráme proti belasej juniorke, vstupujú naši hráči s veľkou motiváciou. Prípadné víťazstvo v neďalekej Bratislave by znamenalo, že sa umiestnia na 6., prípadne 7. priečke (v závislosti od výsledku Myjavy), čím by potvrdili pozície z predošlých dvoch sezón. V súboji s tabuľkovým susedom, ktorý má takmer navlas rovnaký počet bodov aj skóre a od ktorého nás delí len viac strelených gólov, by tak mohli potvrdiť svoj predsezónny cieľ. “Áno, tou motiváciou je skončiť v prvej polovici tabuľky, verím, že do nej patríme a aj preto urobíme v poslednom zápase sezóny všetko pre to, aby sme ho zvládli a potvrdili to aj výsledkovo,” povedal pred zápasom Draško Marić-Bjekić. Po sezóne, plnej výkyvov, by práve výhra na Slovane znamenala, že sme dosiahli vyrovnaný počet výhier a prehier v sezóne (aktuálne 12 vs 13) a dotiahli s ana bodový zisk z predošlých ročníkov, keď v seone 2020/2021 sme v 28 zápasoch získali 41 bodov a o rok neskôr v 30 zápasoch 44 bodov.

Proti však bude súper, ktorý v tejto sezóne predviedol razantné zlepšenie výkonov a výsledkov. Belasá juniorka na jar atakovala dokonca až štvrtú priečku a po rokoch v pásme zostupu zverencom trénera Gálu futbal chutí. Potvrdili to aj v prvom našom vzájomnom zápase, keď na našom ihrisku vyhrali v pomere 2:4. Prekvapivo sa však juniorom Slovana viac darí na súperových ihriskách, keď doma získali doteraz len 16 bodov. Náš tím sa bude snažiť prelomiť minisériu dvoch prehier proti tomuto súperovi.
Výsledok stretnutia bude do veľkej miery závisieť od zostáv, ktoré obaja tréneri do zápasu postavia. Otáznou je domáca zostava, ktorú počas tejto sezóny viackrát doplnili hráči majstrovského A tímu. Na druhej strane, nášmu tímu v zápase určite nepomôže dvojica reprezentantov Máté Szolgai – Bálint Csóka, ako aj Adrián Lehotský, ktorý v predošlom zápase videl červenú kartu. Attila Horváth je po zranení na pôde Dubnice mimo hry na dlhšie obdobie.
Zápas sa hrá od 17:00 a vy ho môžete sledovať priamo na štadióne alebo prostredníctvom nikétv.sk. Držte nám palce.
Hajrá, Somorja!


Autor: Klub
Sdielať článok

Nábor dievčat

Hľadáme nové hráčky do nášho klubu.

Mládež

Z nášho fanshopu