Martin Polniš z úspešnej U19 s prvou profesionálnou zmluvou

V deň svojich 18.narodenín podpísal ľavý obranca ŠTK Šamorín svoju prvú profesionálnu zmluvu!

Ďalší hráč, vychádzajúci zo šamorínskeho dorastu, súčasťou kádra A tímu. Martin Polniš, ročník narodenia 2005, v uplynulej sezóne svojimi výkonmi v drese U19 zaujal trénera Juraja Ančica a až dvakrát dostal v jarnej časti sezóny príležitosť nastúpiť v základnej zostave A tímu. Víťaz druholigovej súťaže staršieho dorastu, ktorý vekovo spadá do dorasteneckej kategórie aj pre ďalšiu sezónu, podpísal s klubom dvojročnú zmluvu a zabojuje o výraznejší priestor v mužskom futbale.

“Som šťastný, že som podpisom zmluvy už naplno súčasťou ŠTK Šamorín a že budem môcť futbalovo napredovať. Verím, že zvládnem prechod z mládežníckeho futbalu do mužského, myslím si, že s pribúdajúcim časom, či už v minulej sezóne, alebo aj v rámci aktuálnej prípravy, sa to zlepšuje a budem môcť byť plnohodnotnou súčasťou tímu,” povedal po podpise Martin Polniš.

“Maťov príchod do ŠTK Šamorín je výsledkom kvalitného skautingu, ktorý u nás funguje už aj na mládežníckej úrovni a jeho posun za uplynulý rok, keď sa stihol ako 17-ročný prepracovať, najprv do základu U19, potom aj do A tímu, vyhral druhú ligu a klope na dvere reprezentácie, zase dôkazom, že náš projekt otvára dvere do profesionálneho futbalu širokému spektru hráčov. Tešíme sa, že z dorastu ŠTK vychádzajú kvalitní hráči ako Polniš, Jurička, Kudláč, Horváth, všetko hráči s profesionálnymi zmluvami, ale aj ďalší, ktorí sú s nami v príprave, a ktorí už v tejto sezóne môžu hrať seniorskú druhú ligu. Je to pre nás odmena a zároveň motivácia pokračovať v nastavenom trende,” zhodnotil podpis športový riaditeľ ŠTK, Csaba Horváth.

Hajrá, Somorja!

Autor: Klub
Sdielať článok

Prípravka U10 sa chystá na prestížny turnaj v Budapešti!

Mladí futbalisti z prípravky ŠTK Šamorín U10 sa dnes vydávajú na cestu do Budapešti, kde sa zúčastnia medzinárodného turnaja Budapest Youth Cup.

U10

Z nášho fanshopu