Futbal hrával profesionálne, pôsobil v USA. Predstavujeme nového kondičného trénera

Nielen na poli hráčskom nastali pred touto sezónou v našom tíme personálne zmeny. Kondičného trénera Michala Lacenu nahradil maďarský odborník Bence Hazi. Jeho prácu ste si mohli všimnúť napríklad v štatistikách, ktoré po zápasoch prinášame.

“Pred nedávnom som pôsobil v USA a po mojom návrate do Maďarska som pracoval v rámci súkromnej praxe. Tam som sa dozvedel o projekte DAC a ŠTK Šamorín. Dva-tri mesiace sme boli v kontakte a som rád, že som sa mohol stať súčasťou tohto projektu,” priblížil nám samotný tréner, ako došlo k začatiu spolupráce.

Napriek tomu, že má len 31 rokov, stihol toho pomerne dosť. Predtým, ako pôsobil v Amerike či v Budapešti, sám hrával na profesionálnej úrovni futbal. “Vyrastal som v akadémii Kaposváru, kde som hrával aj v prvom, aj v druhom tíme, dostal som sa aj do mládežníckej reprezentácie. Bohužiaľ som utrpel množstvo zranení, a po desiatej operácii som sa rozhodol študovať fyzioterapiu a kondičného trénera, aby som pomohol sebe, na čo už ale bolo príliš neskoro, a tak som sa rozhodol, že sa budem sústrediť na to, aby som pomohol iným hráčom vyhnúť sa podobnému osudu, aký som mal ja,” prezradil Bence.
V Šamoríne našiel podľa vlastných slov príjemné prostredie. Ako sa mu pozdáva celkový projekt? “Myslím si, že je to skvelá šanca pre mladých hráčov dostať sa do vyššej súťaže. Moje prvé pocity sú výborné. Čo sa týka mojej práce, tak samozrejme, ako všade, aj tu sa snažím priniesť niečo svoje, niečo nové, ale aj predošlí tréneri odviedli s tímom kus roboty, na ktorú nadväzujem aj ja a snažím sa prispieť k tomu, aby hráči napredovali a projekt prinášal výsledky.”

To je krátke predstavenie Benceho Háziho, nového kondičného trénera ŠTK Šamorín. Vitaj, Bence!

Autor: Klub
Sdielať článok

Dnešným dňom sa v ŠTK Šamorín začal letný denný kemp!

Dnes ráno sa v areáli ŠTK Šamorín s vervou a úsmevom na tvári zišlo 51 detí, aby sa zúčastnili letného denného kempu, ktorý potrvá do konca týždňa.

Mládež

Z nášho fanshopu