S Humenným chceme zvrátiť negatívnu sériu zápasov

Po neuspokojivých výkonoch a výsledkoch v predošlých dvoch druholigových zápasoch, chceme v 6.kole doma konečne zlomiť nevydarený vstup do sezóny.

Nezakrývame si oči pred výsledkami z predošlých dvoch zápasoch. Prehra doma s Petržalkou a takisto v Dolnom Kubíne, kde sme viac ako polčas hrali v podčíslení, rozhodne nepotešili fanúšikov šamorínskeho futbalu. Podobne nevydarené obdobie sme nezažili už dlho. Napriek tomu bolo v týždni pred zápasom nášho tímu doma proti Humennému cítiť odhodlanie pobiť sa s aktuálnou situáciou, v ktorej sa nachádzame. Päť zápasov, iba štyri body a najmä domáce zápasy, v ktorých sme ešte nezískali ani bod a máme skóre 2:12, sú pre hráčov motiváciou, aby prišiel výsledkový obrat. “Spolu vyhrávame, ale spolu aj prehrávame. Spolu, ako tím, sme sa rozhodli, že sa pokúsime naspäť získať priazeň fanúšikov. Najprv tým, že ich pozveme na nedeľný zápas s tým, že vstupné zaplatíme za nich my hráči, a v druhom kroku zlepšeným výkonom a výsledkami, ktoré nás vrátia späť na správnu cestu,” povedal pred zápasom jeden z najskúsenejších, Lukáš Szabó.

Uplynulý týždeň tak strávil káder, realizačný tím aj vedenie klubu tým, aby si vysvetlili aktuálnu zložitú výsledkovú situáciu, v ktorej sa nachádzame.“Potrebovali sme si po predošlom zápase vyčistiť stôl, povedať si, kde sa nachádzame. Sústredili sme sa aj na tú mentálnu stránku, aby sme hráčom vysvetlili, že aj keď sa niečo v zápase nepodarí, aby to nezabalili a bojovali. V tých predošlých zápasoch sme mali až pričasto výpadok aj v tomto smere. Snažili sme sa vytvoriť pozitívnejšiu atmosféru, sňať ten tlak, pod ktorý sme sa dostali vlastnými zaváhaniami. My vieme o tom, že náš káder je kvalitný, len potrebuje hrať uvoľnenejšie, aby tú svoju kvalitu ukázal. Sme odhodlaní spraviť všetko pre to, aby sme túto negatívnu sériu zvrátili už v tom najbližšom zápase s Humenným,” povedal pred zápasom s Humenným hlavný tréner Juraj Ančic.
Náš najbližší súper takisto nie je v ideálnom rozpoložení, keď v doterajšom priebehu získal len tri body, viackrát vo vzájomných zápasoch však ukázal, že je nepríjemným celkom, ktorý svojou fyzickou hrou to vie súperom sťažiť. Aj o tom, ktorý tím zvládne nervózny duel lepšie v hlavách, bude nedeľné meranie síl v Pomlé. Nie slová, ale dianie na ihrisku, nám môžu vrátiť naspäť radosť z futbalu v Šamoríne, tak sa poďme o to na ihrisku pobiť. Spolu sme tím! Hajrá, Somorja!


Autor: Klub
Sdielať článok

Dnešným dňom sa v ŠTK Šamorín začal letný denný kemp!

Dnes ráno sa v areáli ŠTK Šamorín s vervou a úsmevom na tvári zišlo 51 detí, aby sa zúčastnili letného denného kempu, ktorý potrvá do konca týždňa.

Mládež

Z nášho fanshopu