S Považskou načať novú kapitolu

Zápas 16.kola odštartoval novú polsezónu druholigového ročníka 2023/2024.

Akoby príznačne doň vstupujeme bez trénerského dua, ktoré tím viedlo v tých predišlých dvoch. Hlavného trénera Juraja Ančica a jeho asistenta Erika Laca vedenie klubu odvolalo krátko po zápase proti Malženiciam.Prehra 4:0 bola spečatením pôsobenia trénerov, ktorí mali v klube ešte vylepšiť projekt nastavený v predošlých sezónach.

“Obaja tréneri prichádzali do klubu s víziou dlhodobého nastavenia práce, nanešťastie, ciele, ktoré sme si pri vzájomných rozhovoroch na začiatku spolupráce dali, sa nenaplnili. Či už ide o herný prejav mužstva, napĺňanie filozofie projektu ale aj samotné výsledky. Obom však prajeme v ďalšej kariére veľa úspechov,” vyjadril sa prezident klubu, Csaba Horváth.
Tím pod vedením Juraja Ančica vstúpil nádejne do kalendárneho roku 2023, vrcholom bol štvrťfinálový zápas Slovnaft Cupu proti Slovanu Bratislava. Vo zvyšku roka sme sa však výrazne trápili. V tejto sezóne nám po 14.zápasoch patrí 14. priečka pri 12 získaných bodoch. Celková bilancia v druholigových zápasoch pod vedením trénerského štábu, 7 výhier, 6 remíz, 14 prehier, celkové skóre 36:57, ale aj vysoké prehry z tejto sezóny proti Púchovu (2:5), Petržalke (0:7), Dolnému Kubínu (4:0) a naposledy Malženiciam (4:0) nenaplnili očakávania.
Vo zvyšku jesene tak A tím povedie Pavol Gregora , hlavný tréner U19, spolu s asistentom Mariánom Ninczom, trénerom U17. Vedenie pritom už v týchto dňich finalizuje príchod nového hlavného trénera, spolu s jeho asistentom, ktorí by mali byť predstavení po konci jesennej časti.
Pred ním nás čakajú ešte tri zápasy, ktoré budú dôležité, tak z pohľadu tabuľkového umiestnenia, ako aj pre psychiku mužstva pred dlhou zimnou pauzou.
Hneď v prvom zápase nás proti Považskej Bystrici nečaká nič jednoduché. Považania okupujú vynikajúcu 5.priečku s 27 bodmi a už v prvom vzájomnom zápase naznačili, v čom sú silní- štandardné situácie, rýchle kontry, na ktoré sa budú spoliehať o to viac na súperovom ihrisku.
“Nemáme po týchto zmenách, ktoré sa udiali, toľko času, ale stanovili sme si dve-tri veci, ktoré sme chceli zmeniť a na tie sa celý týždeň sústredíme. Potrebujeme si veriť, potrebujeme ísť do zápasu ako tím a verím, že v ňom uspejeme,” krátko zhodnotil Pavol Gregora.
Pod jeho vedením čaká množstvo hráčov Nová šanca zabojovať o miesto v zostave. K dispozícii má kompletný tím, a výnimkou Leginusa, ktorý však po zranení kolena chce stihnúť posledné dva zápasy. Náš tím čakajú za 7 dní 3 zápasy, preto je trénerom k dispozícii široký káder, doplnený o 3 dorastencov Piminov, Horváth, Polniš, ale aj hráčov na striedavých štartoch.
Vzhľadom na súpera,ale aj poveternostnépodmienky, ktoré rozhodne nepridávajú kvalite ihriska, nás nečaká nič ľahké, ale ideme zabojovať, aby Nová kapitola mala úspešný začiatok.
Hajrá, Somorja!
Autor: Klub
Sdielať článok

Dnešným dňom sa v ŠTK Šamorín začal letný denný kemp!

Dnes ráno sa v areáli ŠTK Šamorín s vervou a úsmevom na tvári zišlo 51 detí, aby sa zúčastnili letného denného kempu, ktorý potrvá do konca týždňa.

Mládež

Z nášho fanshopu