PRED JARNOU ČASŤOU SEZÓNY

Je to tu. Viac ako trojmesačné čakanie na súťažný zápas je na konci a všetci v klube veríme, že táto prestávka sa odzrkadlí v podobe zlepšených výkonov a najmä výsledkov.

Na prvú polovicu sezóny chceme čo najskôr zabudnúť, hoci záver jesene, v podobe zápasov s Pohroním a Púchovom trochu napravili obraz nášho tímu. V zime prišlo k zmene realizačného tímu. Dočasného trénera Pavla Gregoru a asistenta Mariána Nincza, ktorí sa stali novými trénermi ženského tímu AC Sparta Praha, nahradil hlavný tréner Vladimir Vassiljev z Estónska, ktorý si do klubu priviedol aj asistenta Nikitu Brolina. Tých doplnil Martin Stopka, ktorý je zároveň hlavným trénerom ŠTK Šamorín U19. V realizačnom tíme naďalej pokračujú tréner brankárov Juraj Baláž a kondičný tréner Bence Házi. S novým hlavným trénerom sme sa pred štartom súťaže porozprávali.

Pán tréner, ako hodnotíte osem týždňov prípravy?
Myslím, že sme sa veľmi posunuli. Najmä, čo sa týka defenzívy, hráči pochopili herný systém, ktorý chceme hrať. V rámci ofenzívy to chce ešte čas, pretože vždy pri zmene ofenzívneho systému treba dlho a často komunikovať, ale celkovo som spokojný s tým, ako sme sa za ten čas posunuli.
Keď ste prišli k tímu, bolo treba urobiť zmeny, našli ste tím s 38 hráčmi. Ako vyzeralo prestupové obdobie?
Tréneri sú vždy maximalisti, preto vždy chceme viac, ale vzhľadom na to, aké máme možnosti, si myslím, že sme mali vydarené prestupové obdobie, prišli hráči najmä na pozície, kde nás tlačila topánka. Sú to všetko talentovaní, mladí hráči, ktorí čerpajú z toho, že viacero skúsených borcov ostalo v tíme a snažia sa ich usmerniť.
Aké ciele si dávate pred jarnou časťou? Máte nejaký bodový cieľ?
Samozrejme, chceme získať 39 bodov. Ale sme realisti a pri pohľade na tabuľku si myslím, že také piate-šieste miesto by bolo výborným vysvedčením za prácu v jarnej časti. Sústredíme sa ale hlavne na ďalší zápas a keď budeme takto postupovať, verím, že tých bodov nazbierame čo najviac. Mňa osobne by potešilo, keby sme ešte viac zlepšili prácu v defenzíve. Dokázali sme v príprave udržať dvakrát čisté konto, čo bolo pozitívnym signálom, ale ja chcem viac.
Chcem, aby sme dokázali v každom zápase hrať na nulu a trochu vylepšili ten hrozný výsledok po jeseni, lebo si myslím, že 42 gólov po 17 zápasoch asi ešte nikto neinkasoval. Zároveň ale platí, že sme ofenzívne ladené mužstvo, ktoré má hru založenú na držaní lopty, nie nakopávaných pasoch, ale krátkych, rýchlych prihrávkach a tým, verím, že dokážeme prilákať aj divákov na tribúny, ktorí si budú môcť užiť pekný futbal. To je aj môj odkaz fanúšikom, ale aj súperom: Sme pripravení pobiť sa o každú nulu vzadu, o každý bod, o každé víťazstvo. Budeme radi, keď fanúšikovia budú chodiť na futbal a budú nás podporovať. My im môžeme sľúbiť, že zo seba vydáme všetko. Máme v tíme viacero šikovných hráčov, z ktorých vidím, že už čoskoro by sa mohli posunúť o level vyššie minimálne piati - šiesti. Takže prísľub kvality, aj po tom posilnení v zime, je evidentný a veríme, že sa nám ho podarí pretaviť do čo najväčšieho počtu výhier.
Odchody: Šimon Kozák, Jakub Čunta (obaja Rakúsko), Tomáš Nagy, Lukáš Szabó (Rakúsko), Ján Ferleťák (ŠK Slovan Bratislava U21), David Kudláč (Dolný Kubín), Péter Nagy (FC Petržalka), Bandiougou Diallo (zrušenie zmluvy), Róbert Tarcsi (hosťovanie Gyor), Erik Gyurákovics (Gyor) , Péter Hanzli (ukončenie hosťovania)
Príchody: Mihael Rovis (NK Istra, Chorvátsko), Fellipe Vieira (Vila Nova FC, Brazília), Sanel Bajrektarević (Jedinstvo Bihac, Bosna a Hercegovina), Zoran Záhradník, Matija Krivokapić, Mátyás Vidnyánszky (hosťovanie DAC)
Káder:
Brankári: Attila Horváth, Attila Németh
Obrancovia: Juraj Pančík, Damián Kachút, Filip Raška (DAC), Nathan, Jakub Zemko (DAC), Draško Marić-Bjekić, Bálint Szolgai, Dmytro Dobranskyi, Mihael Rovis, Martin Polniš
Stredopoliari: Aldo Baéz, Mátyás Vidnyánszky, Sanel Bajrektarevič, Botond Angyal, Mikuláš Demjanovič, Myroslav Piminov, Fellipe Vieira
Krídelníci: Lukas Leginus, Bright Owusu, Bálint Csóka, Matúš Kucman (DAC)
Útočníci: Zoran Záhradník, Stanislav Olejník, Patrik Horváth, Matija Krivokapić
Autor: Klub
Sdielať článok

ŠTK Šamorín triumfoval na turnaji Šamorín Cup U10!

Uplynulú stredu sa v Šamoríne odohral skvele zorganizovaný futbalový turnaj Šamorín Cup pre kategóriu U10.

U10

Z nášho fanshopu