Proti nováčikovi bodovať naplno

V 22.kole privítame v netradičnom čase, v sobotu 30.3. o 15:00 posledný celom MONACObet ligy, FK Spišská Nová Ves.

V predošlom kole sme nebodovali, keď sme na pôde FK Humenné prehrali najtesnejšie, 1:0. Stratené body chceme dobehnúť na vlastnej pôde v Pomlé, kde privítame posledný celok tabuľky, nováčika zo Spišskej Novej Vsi.

Spišiaci sa pri obnovenej účasti v druhej najvyššej súťaži bodovo nevedia presadiť. V doterajších 21 zápasoch získali len 3 body. Naposledy doma proti Spartaku Myjava. Tím okolo bývalého ligového futbalistu, Mareka Janečku, ktorý v klube plní aj funkciu športového riaditeľa a asistenta trénera, či jeho spoluhráča Kamila Zekuciu, napriek nízkemu bodovému zisku, v súťaží veľmi neinkasuje. Štyridsať gólov v kolonke inkasovaných gólov je dokonca menej ako v našom prípade. Spišiaci sa však trápia s koncovkou, keďže strelili len 12 gólov. „Som celkom prekvapený, že majú (Spišská Nová Ves) v tabuľke len tri body. Hrajú atraktívny futbal, ich hra má systém. Aj v predošlom zápase boli lepším tímom a vo viacerých zápasoch mohli pokojne vyhrať. Nebude to jednoduchý súper, napriek jeho postaveniu v tabuľke sa pripravíme na každý detail, ktorý môže rozhodnúť o pozitívnom výsledku,“ vyjadril sa na adresu nášho súpera hlavný tréner ŠTK, Vladimir Vassiljev.
Ten musel tento týždeň riešiť viacero výpadkov v kádri. V Humennom videl piatu žltú kartu v sezóne Lukas Leginus, a to pri akcii, kde hlavný rozhodca najprv zapískal pokutový kop, po protestoch domáceho tímu svoje rozhodnutie zmenil a nášmu krídelníkovi udelil žltú kartu za filmovanie. Proti tomuto rozhodnutiu sme v týždni podali námietku, ktorá však neuspela a Legi ostáva mimo hry. Mimo hry sú naďalej aj hráči, chýbajúci v predošlom kole, Juraj Pančík, Sanel Bajrektarević a Patrik Horváth trénovali individuálne, zdravotné problémy má aj Stanislav Olejník.
Naopak, do zápasu sa vracia Zoran Záhradník, ktorý vypadol ešte na konci prvého polčasu s Dolným Kubínom, keď musel po zásahu do hlavy striedať. Zápas v Humennom vynechal pre účasť na reprezentačnom zraze SR U19. „Výpadok piatich hráčov naraz je samozrejme cítiť, preto pre zápas so Spišskou budeme rátať aj s hráčmi, ktorí s nami absolvovali zimnú prípravu v rámci spolupráce s DAC. Pomôžu nám zvýšiť konkurenciu a som presvedčený, že niektorí sa dostanú aj do základnej zostavy,“ povedal na margo hráčov ako Raška, Angyal, Kucman či Žiga, teda hráčov DAC U19, ktorí nastupujú v drese ŠTK v rámci striedavých štartov, tréner Vassiljev.
V našom kádri panovala pred zápasom dobrá nálada, bolo vidieť bojovnosť a odhodlanie odčiniť zápas v Humennom. Ideme sa pobiť o tri body a odlepiť z 13.miesta, kde sme prakticky celú jar. Prípadné víťazstvo nás posunie až na 10.priečku.
Hajrá, Somorja!


Autor: Klub
Sdielať článok

Program zápasov mládeže

Program zapasov mládeže na najbližší víkend.

Mládež

Z nášho fanshopu