Najlepší strelec ŠTK Šamorín bude hrať najvyššiu súťaž!

Lukas Leginus sa dohodol na prestupe do tímu účastníka Niké ligy, MFK Skalica.

V našom drese absolvoval prakticky celú svoju doterajšiu seniorskú kariéru. Do projektu prišiel ešte v roku 2019, keď ukončil svoje pôsobenie v doraste ŠK Slovan Bratislava. Odvtedy odohral 108 zápasov v druhej najvyššej súťaži a Slovnaft Cupe a stihol aj jednu sezónu hosťovať v DAC Dunajská Streda.
Lukas Leginus stihol počas svojho pôsobenia vytvoriť dva rekordy. Tým prvým bol sedemgólový zápas Slovnaft Cupu, historicky najviac gólov jedného hráča v tejto súťaži. Druhým, ešte možno významnejším, že sa stal najlepším strelcom v novodobej histórii klubu, keď s 29 gólmi preskočil o jeden presný zásah brazílskeho kanoniera Peua. V uplynulej sezóne bol so 6 gólmi druhým najlepším strelcom tímu.
„My dlhodobo deklarujeme, že chceme, aby sa naši hráči posúvali zo Šamorína do lepších a kvalitnejších súťaží. Pre Lukasa pôjde o druhé pôsobenie v najvyššej slovenskej súťaži a my veríme, že sa v nej presadí. Za tých päť rokov sa vypracoval na jedného z lídrov tímu a my mu chceme poďakovať za to, že za šamorínske farby nechal vždy na ihrisku všetko. Do ďalšej kariéry Lukasovi držíme palce a určite budeme sledovať, ako sa mu darí,“ povedal po spečatení prestupu Lukasa Leginusa prezident ŠTK Šamorín, Csaba Horváth.
Ďakujeme, Legi a nech sa ti darí! Hajrá, Somorja!


Autor: Klub
Sdielať článok

V záverečnom turnaji šamorínčania nakoniec tretí!

​Futbalisti kategórie U12 ŠTK Šamorín po tom, čo sa stali víťazom ligy MZM OBFZ Bratislava mesto sk. C sa predstavili na záverečnom turnaji, ktorý sa konal v domácom prostredí na štadióne Pomlé.

U12

Z nášho fanshopu