V novej sezóne nadviazať a vylepšiť na jarnú časť

V nedeľu 28.júla odštartujeme novú sezónu MONACObet ligy zápasom proti Liptovskému Mikulášu.

Sedem týždňov prípravy, šesť prípravných zápasov, množstvo odchádzajúcich a prichádzajúcich hráčov. Tak by sa dala zhrnúť príprava A tímu ŠTK Šamorín pred nadchádzajúcou sezónou, ktorá odštartuje už v nedeľu o 10:30 súbojom s Mikulášom.

V novom ligovom formáte, naďalej pod názvom MONACObet liga sa predstaví len 14 účastníkov druhej najvyššej súťaže, čo znamená menší počet zápasov (26 oproti 30), ale aj priestor na reprezentačné prestávky.
Nadviazať v nej budeme chcieť na jarnú časť minulej sezóny. V rámci jarných výsledkov sme skončili na piatom mieste, čo je odrazovým mostíkom do ročníka 2024/2025.
Oproti minulej sezóne prišlo v kádri k viacerým zmenám. Kariéru ukončil Juraj Pančík, zmluva vypršala Sanelovi Bajrektarevićovi, na hosťovanie odišli Polniš či Piminov, do iných klubov hráči ako Olejník, Demjanovič, Owusu, Dobranskyi, hosťovania skončili Nathanovi, Csókovi, Krivokapićovi. Na trvalom prestupe sa klub dohodol aj v prípade Leginusa a Trnovského.
„Tak v prípade Lukasa Leginusa, ako aj Miša Trnovského bol ten správny čas na posun ďalej pre všetky strany. Legi prišiel do Šamorína ako jeden z prvých v rámci projektu s DAC, ušiel veľký kus cesty v šamorínskom drese a bol preňho správny čas, aby sa skúsil etablovať v najvyššej súťaži. Mišo mal za sebou dve sezóny hosťovania v Niké lige a takisto sme spoločne usúdili, že je pripravený posunúť sa. O tom tento projekt je, chceme vychovávať talentovaných hráčov, chceme, aby pre Šamorín odviedli, čo najviac a umožniť im, aby sa vo svojej kariére posúvali ďalej,“ zhodnotil prezident klubu, Csaba Horváth.
Celkovo až 12 odchodov oproti kádru z jarnej časti , prirodzene vytvorilo priestor pre príchod nových hráčov. Tých sa v rámci prípravy prestriedalo v kádri viacero, či už išlo o končiacich dorastencov ŠTK a DAC, partnerského ETO Gyor, alebo hráčov, identifikovaných v rámci skautingu z domácich súťaží či zahraničia.
„V príprave je priestor na to, aby sme skúšali nových hráčov, dali im priestor v zápasoch a zhodnotili, či sú tými správnymi pre projekt. Z tohto pohľadu išli výsledky v príprave bokom, pretože prvotným cieľom bolo vytypovať vhodné posily do kádra. Myslím, že sa nám to podarilo,“ hodnotil tréner Vassiljev.
V prípravných zápasoch sme sa stretli postupne so šiestimi súpermi zo Slovenska, Maďarska a Rumunska. Z pohľadu výsledku vyzerá najvydarenejšie zápas proti Petržalke, v ktorom sme remizovali 1:1. Aj zápasy proti kvalitným súperom ako Gyor, Ungheni či Vasas však mladému kádru dali veľa.
„Systém, ktorý chceme hrať, trénujeme od začiatku roka, takže nejakých šesť-sedem mesiacov, nie je to pre nás teda nič nové, snažíme sa ale doň zapracovať nových hráčov a snažíme sa ho preniesť do zápasov. Preto boli zápasy proti ťažkým súperom potrebné z hľadiska pripravenosti na novú súťažnú sezónu,“ pridal sa v hodnotení Aldo Baez.
Pri cieľoch na novú sezónu však ostáva opatrný: „Samozrejme, chceme čo najviac vyhrávať. Nebudem ale hovoriť, že útočíme na prvú priečku. Chceme hlavne zachytiť úvod sezóny, dostať sa na pozitívnu výsledkovú vlnu, hrať atraktívny futbal a hýbať sa vo vrchnej časti tabuľky, aby sme neboli pod výsledkovým stresom, ako v jesennej časti minulej sezóny.“
V nej bola hlavnou achillovou pätou našich zápasov obrana. Na jar sa defenzíva podarila trénerom vylepšiť a nadviazať na to chcú aj v tejto sezóne;
Aj v tejto sezóne sme uzavreli Dohodu o striedavých štartoch s DAC 1904, našim partnerským klubom. Pri budovaní kádra však bolo prioritou, aby tím ostal konkurencieschopný aj v prípade, že hráči v rámci striedavých štartov nastupovať v našom drese nebudú.
V platnosti ostáva aj termín domácich zápasov, ktoré budeme naďalej hrávať v Pomlé, v nedeľu o 10:30. Vstupné pre novú sezónu je jednotné pre všetky vekové kategórie – 5 EUR.
Káder pred prvým zápasom sezóny:
Brankári: Attila Horváth, Attila Németh
Obrancovia: Damián Kachút, Guilherme Varjao, Draško Matej Marić-Bjekić, Jakub Zemko, Adam Lami, Bálint Szolgai, Rhyan Modesto, Mihael Rovis, Henry Franck Bahi, Adam Kňaze
Stredopoliari: Aldo Baez, Nikita Vassiljev, Mátyás Vidnyánszky, Botond Angyal, Roman Plyushch, Fellipe Vieira Cardoso,
Útočníci: Nino Žiga, Matúš Kucman, Zoran Záhradník
Autor: Klub
Sdielať článok

Coerver kurz 2

​V nedeľu sme na našom štadióne hostili druhý stupeň Coerver kurzu.

Mládež

Z nášho fanshopu