V nedeľu proti Malženiciam

V poslednom zápase pred reprezentačnou prestávkou sa predstavíme na pôde Malženíc.

Pôvodne sa mal duel hrať v Pomlé, kvôli revitalizácii trávnika sa však v 6.kole stretneme s Dynamom na jeho pôde. Do stretnutia vstupujeme v dobrom rozpoložení, ťaháme sériu štyroch výhier za sebou, troch z toho v MONACObet lige. Tie nás vystrelili až na tretiu priečku tabuľky, na par s druhým Liptovským Mikulášom a štvrtým Pohroním, teda súpermi, s ktorými sme už v tejto sezóne hrali a získali s nimi štyri body. Práve Pohronie obstaralo prvý zápas 6.kola a po remíze nás preskočil v tabuľke.

Naopak, Malženice zažívajú rozpačitý štart do sezóny. Hneď v úvode zdolali Humenné, potom však prišli štyri zápasy bez výhry. Naposledy bralo Dynamo body favorizovanému Pohroniu. Rovnako, ako náš tím, aj Malženice spolupracuje s klubom najvyššej súťaže. Zo Spartaku Trnava sa v zostave Malženíc objavili hráči vo všetkých doterajších zápasoch. Spartak hrá svoj zápas Niké ligy takisto v nedeľu, preto sa výraznejšie posilnenie z najvyššej súťaže v našom zápase neočakáva. Zmena však v Malženiciach prišla na trénerskom poste. Už v našom zápase povedú Dynamo Vladimír Glonek a Patrik Malý.
Situácia v našom kádri je stabilizovaná. Pred zápasom sa skompletizovali dva prestupy, ktoré sa týkajú nášho tímu. Mikuláš Demjanovič, ktorý však od začiatku prípravy nebol súčasťou nášho kádra, odišiel na polročné hosťovanie do FC Petržalka. Mladý stopér Adam Lami naskočil v pozícii striedajúceho hráča do troch tohtosezónnych zápasov nášho tímu. V strede týždňa odišiel z materského DAC na hosťovanie do talianskeho Lecce. Pred záverom prestupového obdobia, ktoré končí 6. septembra, príde maximálne ku kozmetickým zmenám.
„Pár prvých týždňov sme sa spoznávali, ale progres je vidieť po každom zápase. Máme výborný tím, skvelých hráčov aj trénerský štáb, snažíme sa navzájom si pomôcť a napredovať. Spolupráca v útoku nám funguje, v obrane sa nám darí držať kompaktnosť, veríme, že sa to bude neustále zlepšovať, stále je veľa oblastí, kde je na to priestor,“ povedal na margo tímovej chémie útočník Maksym Puchtieiev. Ten sa v úvode sezóny zastreľoval, minulý týždeň mu to však začalo padať. V pohári sa presadil ako striedajúci hráč hneď dvakrát, proti Slovanu sa presadil premiérovo aj v lige.
„Teším sa, že som strelil prvé góly v šamorínskom drese a v súťaži. Som v klube spokojný a cítim, že sa môžem ďalej rozvíjať a neustále zlepšovať,“ pokračoval Puchtieiev. Aj vďaka jeho zásahom sa naša ofenzíva aktuálne môže pochváliť 12 gólmi v štyroch zápasoch. Do streleckej listiny sa od úvody sezóny zapísalo hneď deväť rôznych hráčov. Túto bilanciu sa budeme snažiť ešte skrášliť aj v Malženiciach. Domáci doteraz inkasovali 11 gólov, čo je najviac v súťaži, rozhodne sa však na to spoliehať nemôžeme. V bráne doteraz neraz podržal gólman, ktorý má aj šamorínsku stopu. Vantruba nastupuje v rámci striedavých štartov zo Spartaku a v rámci úspešných zákrokov patrí medzi špičku súťaže. K tej patrí aj náš Pocok Horváth, ťahajúci sériu štyroch zápasov bez inkasovaného gólu. Podarí sa mu ju natiahnuť aj po nedeli?
Zápas sa hrá o 10:30 a sledovať ho môžete na platforme TIPSPORT TV.
Hajrá Somorja!
Autor: Klub
Sdielať článok

V nedeľu proti Malženiciam

V poslednom zápase pred reprezentačnou prestávkou sa predstavíme na pôde Malženíc.

A mužstvo

Z nášho fanshopu