Po prestávke opäť na ligu! V sobotu hráme v Púchove

V 7. kole MONACObet ligy sa náš tím predstaví na pôde tradičného rivala z Púchove.

Slušný štart s pachuťou na konci. Tak by sa dal charakterizovať vstup do sezóny pred tým, ako program súťaže prerušila reprezentačná prestávka. Zverenci Vladimira Vassiljeva po piatich kolách figurovali dokonca na treťom mieste. V poslednom pred-reprezentačnom zápase na pôde Malženíc sme dokonca viedli a zdalo sa, že zamierime ešte o jednu priečku vyššie. Prišiel však nečakaný obrat domácich, a práve ten zanechal menšiu pachuť po vydarenom úvode.

O to motivovanejší sa však vraciame do zápasového diania už túto sobotu. Počas reprezentačnej prestávky sme netrénovali len tri dni, inak však tréningový proces bežal naplno. Čaká nás Púchov, teda súper, s ktorým sme neraz zviedli ostré súboje a o týždeň neskôr domáci zápas so Zvolenom, počas ktorého si pripomenieme 110. výročie založenia klubu. Motivácia navyše.
K dispozícii pred zápasom už budú dvaja reprezentanti Mátyás Vidnyánszky aj Nikita Vassiljev, ktorí sa naspäť do tréningu zapojili vo štvrtok. Nepríjemnou správou sú viaceré zranenia v tíme. „V poslednom zápase v Malženiciach sa zranil Filip Raška. Našťastie, neukázalo sa, že by malo ísť o vážnejšie zranenie a Filip je zapojený do tréningov. V tréningu sa zranil aj Maksym Puchtieiev, ten nám zrejme bude pár týždňov chýbať,“ ozrejmil tréner Vassiljev, ktorý nemôže počítať ani s dlhodobo zranenými Rovisom, Szolgaiom, ku ktorým sa pridali zranenia Kucmana, Kňazeho a menšie zranenie si privodil aj Beugre. Naopak, do zápasu pribudne už aj Bálint Csóka, ktorý pred týždňom spečatil svoj príchod v rámci hosťovania. Do Púchova tak pocestuje 20tka hráčov, pripravených zabojovať o tri body z pôdy súpera.
Púchovčania naposledy remizovali v považskom derby s Považskou Bystricou. Po šiestich kolách majú na konte 6 bodov, o štyri menej ako náš tím. Doteraz jediná výhra prišla v súboji s MŠK Žilina B. Bilancia vzájomných zápasov je vzácne vyrovnaná, z predošlých 10 zápasov sme sa štyrikrát radovali my, štyrikrát súper, dvakrát sa zrodila remíza, pričom po jednej z nich sme postupovali po penaltovom rozstrele v Slovnaft Cupe. V sobotu chceme nakloniť misku váh na svoju stranu. Držte nám palce. Hajrá, Somorja!
Autor: Klub
Sdielať článok

V posledný deň prestupov prišla trojica posíl

V piatok 6.9. skončilo prestupové obdobie profesionálov. Do Šamorína prišli traja kvalitní mladí hráči.

A mužstvo

Z nášho fanshopu