V nedeľu oslava šamorínskeho futbalu. Vstup do Pomlé voľný!

Duel 8.kola MONACObet ligy bude mať špeciálny náboj. Pripomenieme si na ňom 110. výročie založenia klubu.

Celá rodina v nedeľu do Pomlé! V rámci 8.kola, v ktorom privítame MFK Zvolen, nás čaká oslava šamorínskeho futbalu. Tento rok ŠTK Šamorín oslávil 110. výročie založenia, čo si pripomenieme práve v nedeľu, 22. septembra.

„Oficiálne sa píše šamorínska história od 1.júla 1914. Vzhľadom na letné prázdniny a dovolenky, nedávne prerušenie sezóny, sme sa rozhodli usporiadať oslavu až teraz na jeseň. Veríme, že počasie bude programu priať,“ vysvetlil prezident ŠTK, Csaba Horváth.
V nedeľu predstaví ŠTK Šamorín nové zápasové dresy. „Vychádzajú z historického odkazu klubu a tradície rokov minulých. Samozrejmosťou sú modro-biela farba, najstaršie dochované logo aj tradičný vzor ŠTK, modro-biele pásiky. Veríme, že sme nimi prepojili históriu s budúcnosťou a že sa budú fanúšikom páčiť,“ doplnil Csaba Horváth.
Okrem nových dresov sa môžete tešiť na sprievodný program. Pre najmenších je pripravený skákací hrad, v rámci športových aktivít si môžete zasúťažiť o najsilnejšiu strelu, zahrať teqball či ďalšie zaujímavé pohybové aktivity.
Jednu z najpopulárnejších klubových hymien v MONACObet lige, Kék-fehér, zaspieva jej autor, Kovács Koppány. Tešiť sa môžete na jedinečné vystúpenie 40-členného tanečného súboru zo Šamorína, skupiny Grandees.
V rámci slávnosti oceníme zásluhy na rozvoji ŠTK vymenovaním čestného prezidenta klubu, ktorým sa stane Gabriel Bárdos. „Či už v pozícii niekdajšieho primátora Mesta Šamorín, ale aj mimo tejto funkcie, pán Bárdos má neodštriepiteľnú zásluhu na rozvoji ŠTK Šamorín do jeho súčasnej podoby. Je pre nás cťou, že našu ponuku stať sa čestným prezidentom klubu, prijal. Som presvedčený, že hoci nejde o výkonnú pozíciu, aj naďalej bude pre klub nápomocným,“ priblížil prezident ŠTK.
Okrem čestného prezidenta, čaká slávnostný okamih aj na bývalého hráča ŠTK, Juraja Pančíka. „Pančo nás v minulej sezóne prekvapil svojim rozhodnutím ukončiť profesionálnu kariéru krátko pred posledným domácim zápasom. Vtedy sme sľúbili, že sa mu dostane patričnej rozlúčky a lepšia príležitosť, ako oslava 110. výročia, snáď nie je,“ dodal Csaba Horváth.
Nedeľa v Pomlé bude nabitá (nielen) futbalovým dianím. Príďte si ju užiť s nami. Vstup je voľný.
Hajrá, Somorja!
Autor: Klub
Sdielať článok

V posledný deň prestupov prišla trojica posíl

V piatok 6.9. skončilo prestupové obdobie profesionálov. Do Šamorína prišli traja kvalitní mladí hráči.

A mužstvo

Z nášho fanshopu