Kouč Vassiljev: Chceme sa biť o čelné priečky tabuľky

V nedeľu nás čaká zápas 8.kola MONACObet ligy proti MFK Zvolen. Zápas bude navyše okorenený oslavou 110. výročia vzniku ŠTK Šamorín.

V Pomlé sa chystá slávnosť. Nielen preto, že je nedeľa, či preto, že sa hrá po viac ako mesiaci súťažný zápas, čaká nás aj pripomenutie bohatej histórie nášho klubu. V rámci sprievodného programu pre celú rodinu sa môžete tešiť na skákací hrad, možnosť vyskúšať si futbalové aktivity, vystúpenie Kovácsa Koppánya, ktorý naživo zaspieva klubovú hymnu, v sprievode tanečného zoskupenia Grandees zo Šamorína či pozápasovú autogramiádu. Hlavným programom však bude súťažný zápas proti MFK Zvolen.

Nováčik, ktorý však pred svojim pádom až do štvrtej ligy dlhé roky v našej súťaži pôsobil, nezačal sezónu najlepšie, no z posledných piatich zápasov dva vyhral a dva remizoval, vďaka čomu poskočil už na deviatu priečku tabuľky.
„Zvolen máme naštudovaný, ja osobne som pozeral päť ich zápasov, moji asistenti takisto robili analýzu. Je to síce nováčik, ale je to štandardný druholigový tím, nevybočuje nejak kvalitatívne ani jedným smerom. Sú veľmi kompaktní vzadu a majú svoje silné stránky v prechode do útoku. Aj v tomto prípade ale platí, že výsledok bude záležať na nás a ako k zápasu pristúpime. Ak budeme hrať náš najlepší futbal, som presvedčený, že uspejeme,“ povedal nám o súperovi hlavný tréner ŠTK, Vladimir Vassiljev.
V Pomlé nás čaká zápas po viac ako mesiaci. Naposledy sme 18.augusta privítali Starú Ľubovňu, ďalšieho nováčika, ktorého sme dokázali zdolať. Potom nasledovala revitalizácia ihriska, ktoré dostalo v letných horúčavach zabrať. Kvôli nej sme preložili zápas s Malženicami k súperovi. Nasledovala reprezentačná pauza a minulotýždňové lejaky, ktoré nám takisto zabránili v odohratí ďalšieho zápasu.
„Je jasné, že každý futbalista trénuje, aby mohol hrať zápasy, preto sme boli trochu sklamaní, že sa zápas minulý týždeň zrušil. Predtým bola zase repre prestávka, preto nám zápasy už chýbali. Je to vidno aj na chalanoch, ktorí v tréningoch ukázali množstvo energie, preto očakávame, že proti Zvolenu ukážu chuť hrať a emócie, o to viac, že pôjde o „narodeninový“ zápas pre klub,“ povedal na margo pauzy tréner.
Ani tento netradičný zápasový program výraznejšie nenarušil tréningový cyklus tímu. „Mužstvo trénovalo normálne, s výnimkou trojdňovej pauzy po poslednom zápase s Malženicami. Nie celý tím však bol k dispozícii počas celého obdobia. „Mali sme samozrejme niektorých reprezentantov, navyše sme využili toto obdobie, aby niektorí naši hráči mohli trénovať s partnerským DAC, vždy boli u nich aspoň šiesti naši hráči, niektorí odohrali aj zápas s Gyorom. Preto boli naše tréningy viac individuálne, ale po repre pauze sa všetci vrátili a trénovali sme v plnom počte viac ako týždeň.“
Pred náročným záverom jesennej časti, počas ktorého síce ešte bude jedna repre pauza, ale pribudne dohrávka s Púchovom, ako aj, veríme, že minimálne, jeden zápas v Slovnaft Cupe, však má predošlý zápasový výpadok aj výhodu.
„Dôležité niekedy je aj uvoľniť myseľ, z tohto pohľadu pauza prospela. Sme momentálne v dobrom momente, samozrejme, ten posledný zápas nás zamrzel. Ale pozitívne je, že všetci hráči sú dobre nastavení, všetci chcú hrať, všetci chcú ukázať to najlepšie zo seba a čo je dôležité, aj navzájom si pomáhať, to je základný predpoklad úspechu,“ pokračoval Vassiljev.
Ten po úspešnej jarnej časti, počas ktorej sme skončili na piatom mieste virtuálnej jarnej tabuľky, pokračuje v nastolenom trende. Mužstvu patrilo pred 8. kolom práve piate miesto, na dostrel vyšším poschodiam.
„Mrzí, že sme mohli ísť v prípade výhry v Malženiciach do TOP3, ale keď si pozrieme tabuľku, je to v našich rukách. Ja osobne sa chcem tento rok pobiť o čelné priečky tabuľky a keď vidím, že rovnakú ambíciu majú aj chalani, našim cieľom je byť čo najvyššie v tabuľke,“ netají sa šamorínsky lodivod.
Pred Zvolenom je teda atmosféra pozitívna. Hráči hovoria v prvom rade o troch bodoch, ktoré chcú fanúšikom dať ako darček pri oslave výročia klubu. Na nedeľňajší zápas sa teší celý tím.
„Z hry nám vypadol Puchtieiev, ktorý si zlomil kostičku v nohe. Okrem neho sú dlhodobo zranení Szolgai a Rovis, ktorý absolvoval operáciu. Všetci traja sú pre jesennú časť z hry von, ale našťastie máme pomerne široký káder. Na každej pozícii dvaja rovnako kvalitní hráči, viacero herných možností, čo je veľmi dobré pre progres tímu. Tešíme sa na zvyšok jesene a hlavne na ten najbližší zápas proti Zvolenu,“ uzavrel tréner Vladimir Vassiljev.
Hajrá, Somorja!


Autor: Klub
Sdielať článok

Kouč Vassiljev: Chceme sa biť o čelné priečky tabuľky

V nedeľu nás čaká zápas 8.kola MONACObet ligy proti MFK Zvolen. Zápas bude navyše okorenený oslavou 110. výročia vzniku ŠTK Šamorín.

A mužstvo

Z nášho fanshopu