Tri body na oslavu výročia

V zápase 8.kola MONACObet ligy sme zdolali MFK Zvolen 3:1.

V nedeľu doobeda to v Pomlé žilo! Predzápasový program, ktorý obstaral autor a interpret klubovej hymny Kék-fehér, Kovács Koppány, naživo vyprevadil hráčov na ihrisko, za sprievodu 43 tanečníc šamorínskej skupiny Grandees, ktorá si pre nás nacvičila špeciálnu choreografiu. Vedenie klubu odovzdalo pamätné dresy čestnému prezidentovi ŠTK, pánovi Gáborovi Bárdosovi, a niekdajšiemu hráčovi ŠTK, Jurajovi Pančíkovi, ktorý ukončil profesionálnu kariéru. Detský program obstaral skákací hrad a loptové aktivity.

Ani oslavy výročia však nezatienili samotné dianie na ihrisku. Už od úvodu sa akcie striedali na oboch stranách. Tú prvú výraznejšiu mali hostia, keď zo sľubnej príležitosti trafili brvno. Po desiatich minútach si pýtali pokutový kop, z následného rohu však loptu vystihol Fellipe a po jeho sóle cez viac ako polovicu ihriska, sme sa radovali z prvého gólu. Následne sme kontrolu nad zápasom získali my a vypracovali si viacero pološancí, no v závere polčasu prišiel priamy kop hostí, v múre nastrelený Zoran Záhradník a penalta po hre rukou. Najlepší strelec Zvolena, Viktor Úradník, vyrovnal, hoci Attila Németh bol blízko k zákroku.
Do druhého polčasu sme vybehli aktívnejšie my. Kombinačné akcie slávili úspech už v 52. minúte, keď Fellipe priťukol Pliuščovi a ten krásnou strelou ľavačkou rozvlnil sieť. Slušné tempo hry sme udržali viacerými striedaniami a práve striedajúci hráči obstarali aj tretí gól. Leščinskyi potiahol loptu po ľavej strane, vysunul agílneho Modesta, ten našiel striedajúceho Csóku a Bálint sa nemýlil. V záverečnej štvrťhodine sa hostia snažili o kontaktný gól, ale kompaktný tím Vladimira Vassiljeva, hnaný dopredu slušnou kulisou, drámu nepripustil. Naopak, mali sme zahrávať pokutový kop, po tom, čo po rohu zahrali v šestnástke rukou aj hostia. Po výhre so Zvolenom máme v tabuľke 13 bodov, pričom na prvý ViOn strácame tri body. Práve ViOn je našim najbližším súperom, keď sa v Zlatých Moravciach predstavíme v piatok o 18:00.
Hajrá, Somorja!
Draško Marić-Bjekić: „Sme radi, že sme mohli dať fanúšikom darček na oslavu 110. výročia v podobe víťazstva. Cítili sme podporu z tribún, čo nás ešte viac motivovalo. Sme spokojní so vstupom do sezóny, teraz nás čaká náročný program proti ViOnu a Petržalke, medzi ktorými hráme aj pohár. Ukázali sme však aj v predošlých zápasoch proti tímom z horných priečok ako Pohronie či Liptovský Mikuláš, že môžeme hrať s kýmkoľvek, preto sa určite ideme pobiť o čo najviac bodov.“
ŠTK Šamorín – MFK Zvolen 3:1 (1:1)
Góly: 12. Fellipe, 52. Pliušč, 75. Csóka - 40. Úradník (11m)
Žlté karty: Sylla, Modesto – Bobrovský, Prikryl, Kúdelčík, Urgela
Červená karta: Dušan Tóth (tréner MFK Zvolen)
Diváci: 780
Rozhodoval: Boris Parilák
Németh - Varjao (62. Raška), Marić-Bjekić, Modesto, Kachút - Vassiljev (46. Riquelme), Pliušč, Záhradník, Sylla (70. Csóka) - Fellipe (84. Angyal), Barišić (62. Leščinskyi)
Autor: Klub
Sdielať článok

Kouč Vassiljev: Chceme sa biť o čelné priečky tabuľky

V nedeľu nás čaká zápas 8.kola MONACObet ligy proti MFK Zvolen. Zápas bude navyše okorenený oslavou 110. výročia vzniku ŠTK Šamorín.

A mužstvo

Z nášho fanshopu