Víťazstvo na pôde lídra

V 9. kole sme zdolali v Zlatých Moravciach domáci FC ViOn gólmi z úvodu a konca zápasu.

Že sme hrali na pôde lídra, nebolo od úvodných minút vidieť, pretože do súpera sme sa pustili bez bázne. Už po niekoľkých sekundách zakončoval prekvapivou skrytou strelou Fellipe. Brankár domácich vytesnil loptu nad brvno. To, čo nevyšlo Fellipemu, vyšlo po jeho akcii Pliuščovi. Ten napriahol z viac ako 20 metrov a loptu poslal priamo k žrdi svojim štvrtým gólom v sezóne. Domáci následne mohli prakticky okamžite vyrovnať, ale podarilo sa im to až v 21. minúte po strele Suľu. Takmer hodinu sa potom hral vyrovnaný futbal, keď hrozili, aj domáci, aj my, prišla záverečná desaťminútovka a s ňou viaceré dobré šance na našej strane. Striedajúci Sylla sa individuálnou akciou dostal k strele k tyči, domáci Richter zakročil, k dorážke sa dostal Csóka, ale ani ten domáceho gólmana neprekonal. Pliušč mohol vsietiť ďalší exportný gól, jeho strelu zastavilo však brvno. To, čo nešlo po vypracovaných akciách, išlo po jednoduchej nakopnutej lopte až od brankára Fellipeho, ktorá preskočila domáceho Suľu, Sylla si jedným dotykom posunul loptu až zoči voči Richterovi a pomedzi jeho nohy v 89. minúte rozhodol o našom víťazstve.


Vladimir Vassiljev: „Myslím si, že sme boli veľmi dobre pripravení na súpera, napozerali sme si jeho štýl hry, preto sme tento zápas brali ako výzvu. Chceli sme uspieť, pretože je to kvalitný tím, ktorý má vo svojom strede množstvo skúsených hráčov. Boli sme si vedomí ich kvality v útoku, kde majú dobrých hráčov a pred zápasom sme hlavne to, ako sa vysporiadame s týmto aspektom hry, považovali za najväčší otáznik. Svojimi dlhými loptami na útočníkov nám v prvom polčase trochu robili problémy, aj kvôli malým detailom, ktoré na našej strane chýbali v individuálnom bránení. Na lopte sme ale vedeli, ako pressujú a myslím si, že sme si vďaka tomu vedeli vytvoriť celkom dobré príležitosti. Samozrejme, aj domáci si vytvorili príležitosti, je to kvalitný tím, ale myslím si, že sme si zaslúžili dnešný výsledok. Nie je jednoduché držať takto kvalitného súpera, ktorý mal navyše motiváciu uspieť po predchádzajúcich zápasoch, počas celého zápasu vo vyrovnanej partii, preto si chalani zaslúžia veľký rešpekt a pochvalu za to, ako pristúpili k zápasu, ako dodržiavali pokyny a držali spolu ako tím. Musím povedať, že ma veľmi baví pracovať s týmto tímom, kde je 20+ vyrovnaných hráčov a ktokoľvek nastúpi, prináša rovnakú kvalitu a novú energiu do zápasu. To bol prípad aj dnes, keď nám striedajúci hráči vniesli nový vietor a Sylla rozhodol zápas. Aj táto výhra je pre nás motivácia pracovať ďalej, dívame sa už na najbližší zápas s Novými Zámkami v Slovnaft Cupe, kde chceme postúpiť a potom nás čaká ďalší náročný súboj s Petržalkou, na ktorý sa rovnako dôsledne pripravíme.“

FC ViOn Zlaté Moravce – ŠTK Šamorín 1:2 (1:1)
Góly: 21. Suľa – 4. Pliušč, 89. Sylla
Žlté karty: Duga, Nonikashvili – Raška, Marić-Bjekić, Barišić, Angyal, Leshchynskyi, Csóka
Rozhodovali: Kišš – Jánošík, Čajka
ŠTK Šamorín: Filipe – Kachút, Raška (58. Varjao), Marić-Bjekić, Modesto – Csóka, Angyal (88. Vassiljev), Pliušč, Záhradník (70. Vidnyánszky) – Fellipe (58. Sylla), Barišić (70. Leščinskij)
Autor: Klub
Sdielať článok

Kouč Vassiljev: Chceme sa biť o čelné priečky tabuľky

V nedeľu nás čaká zápas 8.kola MONACObet ligy proti MFK Zvolen. Zápas bude navyše okorenený oslavou 110. výročia vzniku ŠTK Šamorín.

A mužstvo

Z nášho fanshopu