Pohárový postup v Nových Zámkoch po penaltovom rozstrele.

Misia splnená, ide sa ďalej! To je najpodstatnejší rezultát zo zápasu 3.kola Slovnaft Cupu proti FKM Nové Zámky. V čase a počasí, ktoré futbalu veľmi neprialo, sme zdolali domáci tím po rozstrele zo značky pokutového kopu.

Už pred zápasom sme riešili menšie problémy v kádri. Zraneného Attilu Horvátha musel nahradiť v bráne Vladyslav Zapichenko. Duel mohol mať špeciálnu príchuť pre odchovanca novozámockého futbalu, Matúša Kucmana, ten sa však deň pred zápasom na tréningu zranil a taktiež vypadol zo zostavy. Keď k tomu pripočítame hráčov, ktorí v náročnom ligovom programe dostali voľno, v Nových Zámkoch sme nastúpili v poriadne obmenenej zostave.

V daždivom počasí sa nehral atraktívny futbal. Domáci na začiatku duelu dvakrát preverili Zapichenka v našej bráne, ten bol však pripravený. Po štvrťhodine sme tak išli do vedenia my. Na ľavej strane zakombinoval Marić-Bjekić s Vassiljevom, ten pasom našiel na opačnej strane Varjaa, ktorý z prvej poslal loptu pred bránu a Syllu ju hlavou nasmeroval za domáceho brankára Zúzika, mimochodom niekdajšieho gólmana dorastu ŠTK.
Vo zvyšku prvého polčasu sme hru kontrolovali, ďalší gól mohol pridať Syll. Inak však dianie na ihrisku veľa vzruchu neprinieslo. V rovnakom duchu začal aj druhý polčas, až v 66. minúte zahrozili domáci strelou, ktorú vytesnil Zapichenko. V 70. minúte sa k sólu nadýchlo Záhradník, prešiel medzi dvoma obrancami, tesne pred pokutovým územím ho však dostúpil tretí obranca a Zoranovej strele tak chýbala razancia. Hneď z protiútoku nanešťastie domáci vyrovnali. Fellipeho pri rozohrávke atakoval domáci hráč, rozhodca nechal pokračovať v hre a Bankole umiestnil strelu k našej žrdi. Aj z ďalšieho útoku mohol padnúť gól, tentokrát na našej strane, peknú kombináciu Mitringa s Modestom však Záhradník nedokázal zakončiť do siete. V 90. minúte sme mohli zvrátiť penaltové zakončenie, hlavička Marića-Bjekića sa do brány nezmestila. V 95.minúte sme boli ešte bližšie, keď lopta poskakovala na bránkovej čiare súpera. A tak o postupujúcom rozhodol rozstrel. V ňom sa zaskvel brankár Zapichenko dvoma úspešnými zákrokmi a keďže domáci pridali aj jednu nepresnú strelu a na našej strane sa Fellipe, Záhradník, Vassiljev nemýlili, postupujeme do ďalšieho kola.
Pondelňajší žreb Slovnaft Cupu rozhodol, že po postupe nás čaká tím z východu republiky. O týždeň, 9.10. , súpera spoznáme v zápase Odeva Lipany – Zemplín Michalovce.
Hajrá, Somorja!
FKM Nové Zámky – ŠTK Šamorín 1:1, 2:3 pk (0:1)
Gól: 71. Bankole - 15. Sylla,
Žlté karty: Ešek, Baláž, Pálfi, Rédeky
Rozhodovali: Valent – Lenický, Šandrlík
ŠTK Šamorín: Zapichenko – Varjao, Baez, Raška (72. Modesto), Marić-Bjekić – Mitring, Vassiljev, Pliušč (46.Záhradník), Csóka (61. Fellipe) – Leščinskij (61. Kachút), Sylla (61. Angyal)


Autor: Klub
Sdielať článok

Kouč Vassiljev: Chceme sa biť o čelné priečky tabuľky

V nedeľu nás čaká zápas 8.kola MONACObet ligy proti MFK Zvolen. Zápas bude navyše okorenený oslavou 110. výročia vzniku ŠTK Šamorín.

A mužstvo

Z nášho fanshopu