Slovnaft Cup: Príležitosť ukázať sa proti tímu z najvyššej súťaže

V 4.kole Slovnaft Cupu privítame na svojej pôde tím MFK Zemplín Michalovce a napriek rozdielu súťaží, chceme uspieť.

Nie sú to len plané reči. V minulých rokoch sme na domácej pôde dokázali potrápiť, ba zdolať viacerých favoritov. Pamätné ostávajú postupové zápasy proti Seredi, Žiline, či dramatické penaltové rozstrely s Popradom, Skalicou, Púchovom, ale aj asi ten najpamätnejší, v MOL Aréne proti Slovanu, ktorého zostava bola na 90% totožná s tou, ktorá aktuálne súperí v Lige majstrov. Ani proti Michalovciam nechceme doma pustiť kožu lacno.

„Je to samozrejme príležitosť ukázať sa a porovnať sa s prvoligovým tímom, ale snažíme sa k zápasu pristupovať ako ku každému inémum,“ krotí vášne pred zápasom Filip Raška. Pre neho, ale aj pre ďalších v tíme Vladimira Vassiljeva ide o prvé súťažné porovnanie sa s tímom najvyššej súťaže, ale prehnaný rešpekt pred zápasom nie je badať. „Chceme ísť do zápasu sebavedomo a ako každý zápas, aj tento chceme vyhrať.“
Oba celky delí jedna súťaž, Michalovčania však v Niké lige nezažívajú najlepší úvod do sezóny. Po 10 kolách majú na konte 1 výhru a patrí im 12. priečka. Zverenci trénerského tandemu Šoltis – Duda, mimochodom toho istého dua, ktorému ŠTK Šamorín čelil aj naposledy vo vzájomnom zápase ešte v roku 2014, však napriek ligovým ťažkostiam chcú v pohári uspieť. V kádri Zemplínčanov figuruje náš niekdajší hráč Henry Franck Bahi, ktorý zo Šamorína prestupoval toto letné prestupové obdobie, ale aj známe mená slovenského futbalu, ako Erik Pačinda, Igor Žofčák či Gino van Kessel. Celkovo až 10 národností pôsobí v drese Michaloviec.
Na druhej strane, náš tím vstúpil do sezóny MONACObet ligy úspešnejšie, hoci v predošlých dvoch dueloch proti Petržalke a v dohrávke proti Púchovu body nebral. „Myslím si, že sme v zápase proti Púchovu neboli nastavení mentálne nastopercent. Aj v tomto krátkom mikrocykle medzi dvoma zápasmi sme s týmto aspektom pracovali a veríme, že sme na Michalovce pripravení, tak takticky, ako práve aj mentálne,“ povedal pred zápasom asistent trénera, Nikita Brolin.
Proti Púchovu nám chýbalo celkovo až 11 hráčov, k viacerým zraneným hráčom sa pridali Vassiljev a Vidnyánszky, plniaci si reprezentačné povinnosti, ale aj Angyal, stojaci pre 5 žltých kariet. Proti Michalovciam však tréneri hlásia pripravenú zostavu. „Do zápasu pôjde momentálne najsilnejšia jedenástka, ktorá sa pobije o postup,“ dodal Brolin.
Proti Michalovciam pôjde o naše tretie pohárové vystúpenie v aktuálnom ročníku. V 2. kole sme zdolali Matúšovu Zem 0:7, v tom predošlom Nové Zámky po rozstrele 1:2. Náš súper najprv zdolal Kežmarok 1:3, potom aj minuloročného semifinalistu, Lipany, v pomere 0:2. V Pomlé však chceme Michalovciam vystaviť stopku a predĺžiť si pohárové pôsobenie v tejto sezóne. Podporte nás v tomto snažení, Hajrá, Somorja!
Autor: Redakce
Sdielať článok

Coerver kurz 2

​V nedeľu sme na našom štadióne hostili druhý stupeň Coerver kurzu.

Mládež

Z nášho fanshopu